Gazete Vatan Logo

Tekirdağ Çorlu'da trenin devrilme nedeni belli oldu

Başbakanlık ve Ulaştırma Bakanlığı'ndan yapılan açıklamalarda 24 kişini öldüğü 124 kişinini ise yaralandığı tren kazasına ağış nedeniyle rayların altının boşalmasının neden olduğu belirtildi.

Tekirdağ Çorlu'da trenin devrilme nedeni belli oldu

Uzunköprü Halkalıya giden yolcu treni saat 17.15 sularında, balabanlı -Çorlu arası km 162 menfez de aşırı yağışlardan sel menfezin üstünde aşıp yolun altını boşaltmış ve tren buradan geçerken öndeki lokomotif be bir vagon geçtikten sonra arkasındaki vagonlar yoldan çıkıp devrildi.Başbakanlık tarafından yapılan açıklamaya göre, trenin Muratlı-Balabanlı bölgesine geldiğinde tekerleklerinin rayla teması ortadan kalktı ve kaza meydana geldi.
Başbakanlık'tan yapılan açıklamada; "Tren ile Muratlı-Balabanlı bölgesine geldiğinde dray olması sonucu kaza meydana gelmiştir. Dray "trenin tekerleklerinin rayla temasının ortadan kalkmasına deniyor.
ULAŞTIRMA BAKANLIĞI'NDAN AÇIKLAMA

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığından yapılan açıklamada da "Kaza aşırı yağmur yağışları nedeniyle menfez ile ray arasındaki toprağın boşalması nedeni ile meydana geldiği tespit edilmiştir” denildi.

VALİ CEYLAN: AŞIRI YAĞIŞ VARDI

Vali Mehmet Ceylan, kazanın hava muhalefeti nedeniyle meydana geldiğini belirterek "Aşırı yağış nedeniyle vagonlar raydan çıktı. Kriz masası oluşturuldu" diye konuştu. Görgü tanıkları da bölgedeki aşırı yağışlara dikkat çekti.

Haberin Devamı