Gazete Vatan Logo

Tekin'den Gülen çıkışı

CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin, Başbakan Erdoğan'ın Gülen'e çağrısını değerlendirdi

CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin, Başbakan Erdoğan'ın Fethullah Gülen'e çağrısının politik olduğunu iddia etti. Erdoğan'ın sözlerinin Gülen'e karşı meydan okuma olduğunu savunan Tekin, Arınç'ın Öcalan ev hapsi önerisinin CHP'yi ilgilendirmediğini bu soruların muhatabının da AK Parti olduğunu söyledi.

CHP Genel Merkez Danışmanı Ertuğrul Yamen ve Pınar Çınarcık'ın düğününe katılmak üzere Aydın'a gelen CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin, Aydın İl Başkanı Avukat Barkan Kalınomuz ve partilileri ziyaret etti.

Ziyarette gazetecilerin sorularını cevaplayan Gürsel Tekin, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Fethullah Gülen Hocaya yaptığı "Türkiye'ye dön" çağrısını meydan okuma olarak değerlendirdi. Tekin, Fethullah Gülen'in Türkiye'ye dönmesiyle ilgili yapılan açıklamaların politik olduğunu ileri sürerek, "Biz bu konuda söyleyeceklerimiz söyledik. Tabii uzun süredir Sayın Başbakanla Sayın Gülen arasında kavga olduğunu hepimiz çok iyi biliyoruz. Bu politik bir çıkıştır ve Sayın Başbakanın Sayın Gülen'e çağrısı, bana göre meydan okumadır" diye konuştu. Tekin; "Başbakan'ın nasıl bir meydan okuma gerçekleştirdiğinin" sorulması üzerine, "İşte onu Sayın Başbakan'a sorun, O size tercüme eder" dedi.

ARINÇ'A ÖCALAN GÖNDERMESİ

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç tarafından ortaya atılan "terör örgütü PKK'nın silah bırakması durumunda elebaşı Abdullah Öcalan'ın cezasının ev hapsine dönüştürülmesinin tartışmaya açılabileceği" ifadesiyle ilgili Tekin, "Abdullah Öcalan'ın ev hapsini Bülent Arınç'a sorun. CHP'nin böyle bir görüşü yok. Bu sadece Arınç'ın görüşüdür. O yüzden bu konunun muhatabı Sayın Arınç veya Sayın Başbakan'dır" ifadelerini kullandı.

"CHP BÜYÜKŞEHİRLERİN TAMAMINI ALACAK"

2014 Yerel Seçimlerinde Aydın'ın da aralarında bulunduğu bazı illerin büyükşehir olacağı hatırlatılan Tekin, bu konuyu Yeni Belediye Yasasıyla birlikte değerlendirmek gerektiğini söyledi. Son çıkan ve adına Kentsel Dönüşüm Yasası'nın ferman yasası olarak nitelendiren
Tekin Şöyle konuştu:

"Önümüzdeki süreçte bu yasa iptal olmazsa belediyelerin başkanı Erdoğan, genel sekreteri de ikinci Erdoğan olacak. Yani Türkiye'nin belediyeleri iki Erdoğan'a teslim edilmiş olacak. Belediyelerin özerk olmasını, mali özerkliği talep eden parti olarak çevremizdeki bütün belediyelere bakıyoruz, bütün baskıya rağmen Aydın Belediyesi dahil olmak üzere güzel işler yapılıyor. Türkiye'de belediyecilik sistemi değişecektir. Büyükşehir de yapılabilir. Aydın da dahil olmak üzere İstanbul ve Ankara dahil olmak üzere bütün belediyeleri CHP rahatlıkla alacaktır"

"NERİMAN FİDAN, PARTİ TABANINI TEMSİL EDEMEZ"

CHP İzmir İl Teşkilatı üyesi Neriman Fidan'ın, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na ilettiği "Anayasa Uzlaşma Komisyonu'ndan çekilin" talebi sorulan Tekin, Fidan'ın görüşlerini kendisiyle de paylaştığını anımsattı. Her görüşe saygılı olduklarını kaydeden Tekin, şunları söyledi:

"Neriman Fidan'ın bildirisi kendi düşüncesidir. Herkes kendi düşüncesini rahatlıkla ifade edebilir. Neriman Hanım da özel kişisel düşüncesini arkadaşlarımıza iletmiştir, bana da iletti. Saygı duyarım" diye konuştu.

Tekin; gazetecilerin, 'Neriman Fidan, tabanı temsil ettiğini söylüyor' şeklindeki sorusuna ise şu cevabı verdi:

"CHP'nin tabanını, CHP'nin genel merkezi, MYK'sı, Parti Meclisi temsil eder. Kişisel temsil olmaz. Ben bile milletvekili olmama rağmen temsil edemem. Sıradan bir partili arkadaşımızın 'Ben temsil ediyorum' demesi kabul edilemez."

CHP’Lİ TEKİNDEN, İZMİR MİLLETVEKİLİ İKİ BAKANA TARTIŞMA ÇAĞRISI

CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin, hafta sonu bir yakınının düğünü için gittiği Aydın’dan İstanbul’a dönerken 3 Haziran’daki kongrede CHP İzmir İl Başkanı seçilen Ali Engin’i makamında ziyaret etti. Tekin, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım’ın İzmir’de belediyeye yönelik eleştirilerine tepki gösterdi. Tekin, İzmir milletvekili olan Binali Yıldırım ile Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay’ı Konak Meydanı’nda tartışmaya davet etti. Gürsel Tekin, "Rant belediyeciliğinin İzmir’de nasıl işlemediğini onlara ispatlayayım" dedi.

CHP İstanbul Milletvekili, Parti Meclisi üyesi Gürsel Tekin, partisinin İzmir İl Başkanlığı’nı ziyaretinde basın mensuplarını soruları üzerine Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım’ın İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne yönelik eleştirilerine tepki gösterdi. Tekin, şöyle konuştu:

"Gören de diyecek ki İstanbul, Ankara, AKP’nin diğer belediyeleri cennet merkezi midir? İstanbul’da şu anda ulaşım ve trafik sorunu insanları çıldırtıyor. Altyapı imar, deprem sorunu çözülebilmiş değildir. İstanbul, iktidarın tüm imkanlarına rağmen bunları çözemezken geleceksiniz İzmir’de ’35 İzmir 35 proje’ açıklayacaksınız. İstanbul’da da projeleri vardı. Hani Kanal İstanbul’u yapıyorlardı? Sayın Bakan, burada eksiklikler varsa bir düşünsün, tamamı iktidarın engellemelerinden kaynaklanıyor. Beş yılın yarısını müfettişlerle savcılarla karakolla geçiriyorsunuz. Sayın Bakan, şeffaf belediyecilik arıyorsa bu da kolay. İzmir dahil tüm büyükşehir belediyeleriyle ilgili bir komisyon oluşturalım. Siyasi parti temsilcileri olsun. Önce İzmir’de başlayalım. Farkları hepimiz göreceğiz. İzmir Konak Meydanı’nda tartışalım. Rant belediyeciliğinin İzmir’de nasıl işlemediğini ispatlayayım. İstanbul’la ilgili belge ve bilgileri Başbakan’a posta ile gönderdim. Başbakan eski belediye başkanı olduğu için benim ne demek istediğimi çok iyi anlıyor. Şu anda 10 milyar dolar para arayışına giren bir iktidar İstanbul’da 60- 70 milyar dolar rantı nasıl yandaşlarına peşkeş çektiler gelsinler konuşalım. Eksik varsa onlardan özür diyeceğim. Üç büyük şehirde belediyeciliği tartışmak istiyorum. Varsa bir baba yiğit gelsin. Üç belediyenin binlik, yüz binlik ve beş binlik planlarını koyacağız."

"İZMİRLİ’NİN ASLA AKP’Yİ TERCİH EDECEĞİNİ ZANNETMİYORUM"

Tekin, "AK Parti İzmir’i alır mı?" yönündeki soruyu, "İzmirli’nin asla AKP’yi tercih edeceğini zannetmiyorum. Soysal yapısı buna çok uygun değil. AKP’nin büyük illerine gidip kıyaslayın. İzmir’e Eskişehir’e bir bakın bir de AKP’nin iktidarda olduğu yerleri kıyaslayın. İzmir’de daha güçlü bir şekilde çıkacağız. Sadece İzmir’de değil üç büyük kentten de güçlü bir şekilde çıkacağız" sözleriyle yanıtladı.

"AĞABEY KARDEŞ KIRGINLIĞI"

Genel Başkan Yardımcılığı’ndan istifa eden Tekin, kurultayda genel başkanlığa aday olmayacağını belirterek, "Partide genel başkan sorunumuz yok. Abi- kardeş ilişkisi içinde kırgınlık olur ama başka türlü kırgınlık olmaz. Genel Başkan’a orada en yakın insan benim. Onun için bu kadar da hakkım olsun istiyorum" dedi.

SİYASETİN EN KEYİFLİ YERİ İL BAŞKANLIĞI

Tekin, İl Başkanı Engin’e, "Siyasetin en keyifli tarafı il başkanlığıdır. Hiçbir makam bu kadar keyif vermez hem zordur hem keyiflidir" dedi. Engin de "Umarım MYK üyesi olursunuz. İnşallah daha önemli görevlere gelirsiniz. Partimize hizmet açısından her türlü görevi yapabilecek bir insansınız. Tecrübe önemli. Her şeyin okulu var ama siyasetin okulu yok. Burada fedakarlık etmeyi bir başkası için bir şey yapmayı ortak hedef yürütmeyi buralarda öğreniyorsunuz" dedi.

Haberin Devamı