Gazete Vatan Logo
Futbol Tekfen, Esenyurt projesiyle çıkacak!

Tekfen, Esenyurt projesiyle çıkacak!

İstanbul’un merkezi noktalarında projeler inşa eden Tekfen Emlak Geliştirme, şehrin gelişim alanlarına yöneliyor. Tekfen, Esenyurt’taki 1.326 konutluk ilk projesini 2014’te satışa sunacak.

Bugüne kadar İstanbul’da şehir merkezinde Bomonti Apartmanları, Kağıthane Ofispark, Taksim Residences gibi projelere imza atan Tekfen Emlak Geliştirme, İstanbul’da ilk kez büyük ölçekli konut projesi inşa edecek. İstanbul’un gelişim alanlarına yönelen Tekfen Emlak Geliştirme, bu kapsamdaki ilk projesini Esenyurt’ta yapacak ve orta gelir grubuna yönelecek. Horoz Lojistik’in Esenyurt’taki arsasında hayata geçirilecek projede, toplam 1.326 konut ve 18 adet ticari ünite yer alacak. Henüz ismi netleşmeyen Tekfen Esenyurt projesinin şu anda ruhsat çalışmaları devam ediyor.

90 milyon liraya aldı

Tekfen, Horoz Lojistik’in 56 bin metrekarelik arsasını geçtiğimiz Mayıs ayında satın aldı. 90 milyon lira bedelle alınan arsada, Horoz Lojistik’in kargo hizmetleri için kullanılan yapılar bulunuyor. Proje için bu yapıların tamamı yıkılacak. Toplam 275 bin metrekare inşaat alanı olması planlanan projede, 11 adet yüksek katlı, 15 adet de alçak katlı bloklar yer alacak. Yeşil alan ve sosyal tesisler için de proje alanının yüzde 74’ünün ayrılması planlanıyor. Tekfen’in Esenyurt projesinin değeri ise 500 milyon lirayı bulacak.

2+1’ler ağırlıkta

Projedeki 1.326 konut, bölgenin ihtiyaçlarına göre tiplere ayrılacak. Tekfen Esenyurt projesinde 1+1’den 4+1’e kadar farklı daire seçenekleri bulunacak. Projedeki dairelerin 421 adet 1+1, 514 adet 2+1, 307 adet 3+1 ve 84 adet 4+1 şeklinde dağılımının yapılması hedefleniyor. Satışlarına 2014 yılının ilk yarısında başlanması planlanan projede ön talep süreci de yılın ikinci çeyreğinde başlayacak. Tekfen, bölgenin arz/talep dengesi ve oluşan fiyat dinamiklerini gözeten bir fiyat politikası izleyecek. Projenin fiyatları üzerinde çalışmalar yapılıyor.

Dinamik pazarda yer almak istedik

TEKFEN Emlak Geliştirme Genel Müdürü Ömer Egesel, bu alana giriş nedenlerini şöyle anlattı: “Şehrin dinamikleri ve talep analizi yapıldığında bu dinamik ve potansiyel vaadeden pazarda Tekfen de yer almak istedi. Büyük ölçekli konut yaklaşımını Tekfen kültürü ve geliştirme standartları ile planlayarak tercih edilen bir yaşam alanı yaratılması hedefleniyor. Gelişim alanlarında büyük ölçekli projeler devam edecek.”

Ulaşım açısından en avantajlı arsa

TEKFEN Emlak Geliştirme Genel Müdürü Ömer Egesel, neden Esenyurt’u tercih ettiklerini de şöyle açıkladı: “Gelişen ulaşım altyapısı, şehrin büyüme dinamikleri nedeniyle tercih edildi. Esenyurt, üçüncü havalimanı ve üçüncü köprü bağlantıları ile gelişme potansiyeline sahip bir bölge olarak öne çıkıyor. Ayrıca arsa, Esenyurt’un merkezi noktalarından birinde, boyut, görünürlük ve ulaşım açısından avantajlı bir konumda yer alıyor. Esenyurt’un en iyi lokasyonunda diyebiliriz. Bölge, gelişme potansiyeli yüksek olarak öne çıkıyor.”

Haberin Devamı