Gazete Vatan Logo

Tek yumurta doktorları

Konya Meram Tıp Fakültesi Hastanesinde aynı bölümde görev yapan tek yumurta ikizi doktorlar Melek ve Dilek Çağlayan’ı görenler, şaşkınlıklarını gizleyemiyor.

Tek yumurta doktorları

Tek yumurta ikizi 28 yaşındaki Melek ve Dilek Çağlayan kardeşler, hayatlarının büyük bir bölümünü birlikte geçirdi. Üniversite eğitiminin sadece iki yılında ayrı kalan Çağlayan kardeşler, 2012’de Necmettin Erbakan Üniversitesi Meram Tıp Fakültesini başarıyla bitirdi.

Üniversitenin Meram Tıp Fakültesi Hastanesi İç Hastalıkları Ana Bilim Dalında birlikte görev yapan ikiz kardeşler, herkesin dikkatini çekiyor. Hareketleri, gülüşleri, mimikleri, boyları, kiloları, saçları ve gözlükleri, kısacası her şeyi benzer olan doktorlar Melek ve Dilek’in yaşadıkları ise gülümsetiyor. İkili, benzerliklerini avantaja dönüştürüp moral motivasyonları düşük hastalarıyla daha iyi iletişim kuruyor. “Siz tek değil miydiniz?” diyerek şaşkınlıklarını gizleyemeyen hastaların bir çoğu, Çağlayan kardeşlerle hatıra fotoğrafı bile çektirmek istiyor.

Doktor Dilek Çağlayan, kardeşiyle tüm zevklerinin aynı olduğunu, eğitim hayatları boyunca not durumlarının bile birbirine benzerlik gösterdiğini ifade etti. Hocalarının bile kendilerini ayırt etmekte çok zorlandığını anlatan Çağlayan, hasta ve doktorlarla yaşadıkları gülümseten diyaloglara ilişkin şunları söyledi:

Haberin Devamı

“Genelde ‘Hocam siz ikizmişsiniz’, ‘İnanmıyorum sana çok benziyor’ diyorlar. Tanımadığım hastalar beni Melek sanarak selam veriyor, tahlil sonuçlarını göstermeye çalışıyor.”

Hastalar bizi hep karıştırıyor

Melek Çağlayan ise görmediklerinde birbirlerini çok özlediklerini, bugüne kadar birlikteliklerinin hep dikkati çektiğini bildirdi. Aynı kıyafet giyme alışkanlıklarının uzun süre devam ettiğini belirten Çağlayan, hep aynı şeylerden hoşlandıklarını, genelde arkadaş çevrelerinin bile benzer olduğunu kaydetti. Çağlayan, mesleklerini çok sevdiklerini vurgulayarak, şöyle devam etti, “Hastalar karıştırıyor, bizi tek insan sanıyor. Dilek poliklinikteyken hastalar yolumu kesip ne zaman geleceğimi soruyor. Dilek’in ben olmadığımı söylememe rağmen inanmayıp odaya bakmaya gidiyorlar. Yana yana gelmeden bizim ikiz olduğumuza inanmayanlar oluyor. Bazen arkadaşlarımız, ‘Onlar ikiz, onlardan iki tane var’ diyerek devreye giriyor.

Haberin Devamı