Gazete Vatan Logo

Tek tuş ile sağlıklı içecekler

Juicero, sebze ve meyveleri vakumlu poşetlerle tüketiciye sunuyor. Katı meyve sıkacağında ise, tüm işlemleri yalnızca bir dakikada halledip ürünleri taze tüketebiliyorsunuz.

Tek tuş ile sağlıklı içecekler

Juicero, adını henüz piyasaya sürülmeden üzerinde yapılan bol sıfırlı yatırımlar ile gündeme gelen yeni bir girişim. Juicero, bir meyve suyu girişimi, iddiası ise dünyanın en taze mevye suyunu üretmek. Juicero’nun yatırımcıları arasında Kleiner Perkins, Google Ventures, Thrive Capital ve Vast Ventures gibi isimler var.

Evinizde katı meyve-sebze sıkacakları, tonla para ödeyip, bir süre sağlıklı beslenmek adına kullandığımız ama ardından mutfağımızın bir köşesinde unuttuğumuz cihazlar. Haftada bir kurulan organik pazara gidip sebze meyve alışverişi yapmak, onları yıkamak, ayıklamak... Ardından bir bardak su çıkarmak için sebze ve meyveleri bu hantal makinelerde sıkmak. İşin en keyifli kısmı bunca zahmet ile ortaya çıkan 1-2 bardak juice’un tadının ve kıvamının da beklediğiniz gibi olmaması.. Ve tabii işin en zor kısmı katı meyve sebze sıkacaklarını ve mutfağı binbir zahmetle temizlemek. Emin olun 10 gün sonra juice içmekten vazgeçiyorsunuz.

Magnezyum ve potasyum zengini yeşil juice’un içinde organik elma, ıspanak, ananas, kele bitkisi var..

Haberin Devamı

Tüm işlemler bir dakika sürüyor

Juicero bir katı meyve sıkacağı ama onunla da sınırlı değil. Doug Evans adlı bir yatırımcının 120 milyon dolara kurduğu şirket oldukça basit bir katı meyve sıkacağı geliştirmiş. Sebze ve meyveleri de vakumlu poşetlerle tüketiciye sunuyor.

Espresso makinelerinde kahveler nasıl saşelerde satılıyor ve makineye yerleştirdikten sonra tek tuşla espressonuzu yapıyorsa bu da aynı mantıkta çalışıyor. Poşeti makineye takıp tuşa basıyorsunuz, poşetteki sebze meyvenin suyu sıkılıyor. Poşeti makineden çıkarıp çöpe atıyorsunuz. Tüm bunlar 1 dakika sürüyor. 699 dolara (1900 TL) satılan katı meyve sıkacağının sebze meyve poşetleri de 4-7 dolara (10- 20 TL) satılıyor. Siparişler evinize geliyor ve buzdolabında 6 gün dayanıyor.