Gazete Vatan Logo

Tek tek yükseltiyorlar

Dünya Bankası, OECD ve Fitch’ten sonra Moody’s de Türkiye’nin büyüme tahminini yükseltti. Reytingci kuruluş 2017 yılı öngörüsünü yüzde 2.6’dan yüzde 3.7’ye çıkarttı

Tek tek yükseltiyorlar

Türkiye ekonomisindeki canlılığı gören uluslararası kredi derecelendirme kuruşları ve kurumlar birer birer Türkiye’ye yönelik büyüme tahminlerini yükseldiyor. Fitch Ratings’ten sonra Moody’s de öngörülerini yukarı yönlü revize etti.

Moody’s, dün yayınladığı küresel makro raporunda, Türkiye’den gelen güçlü verileri gerekçe göstererek 2017 için büyüme beklentisini yükseltti. Buna göre, 2017 büyüme tahmini yüzde 2.6’dan yüzde 3.7’ye çıkarıldı. Kuruluş, 2018 büyümesini de yüzde 3.2 seviyesinde beklediklerini açıkladı.

ABD tahmini düştü

Raporun özet kısmında Türkiye’nin yanı sıra Çin, Fransa, Almanya, İtalya, Japonya, Güney Kore ve Meksika gibi ülkelerden gelen beklenmedik güçlü verilerin yukarı yönlü revizyonları gerekli kıldığına yer verildi. Açıklamada söz konusu ülkelerin 2018’de de büyümelerinin devam edeceği belirtildi. ABD’nin yılın ilk yarısındaki zayıf ekonomik performansı nedeniyle ülkenin 2017 büyümesini yüzde 2.4’ten yüzde 2.2’e düşürüldü.

Ocak’ta Türkiye’nin kredi notunu düşüren Fitch, Haziran’da revizyona gitmişti. Kuruluş 2017 yılı büyüme öngörüsünü yüzde 2.3’ten yüzde 4.7’ye yükselttiğini duyurmuştu. Dünya Bankası, Morgan Stanley ve Ekonomik Kalkınma ve İktisadi İşbirliği Örgütü (OECD) de Türkiye’yle ilgili büyüme tahminlerini artırmıştı.

Haberin Devamı