Gazete Vatan Logo

Tek müzelik serüven bir zincire dönüşüyor

Rahmi Koç, “Tek müzelik serüvenimiz Rahmi M. Koç Müzeleri haline geliyor. Ankara Çengelhan’a Safran Han ilave oluyor. Cunda’da Taksiyaris binasını müze yapacağız” dedi.

Türkiye’de özel müzeciliğin kilometre taşlarından biri olan ve ilk sanayi müzesi olma özelliğiyle de tarihe geçen Rahmi M. Koç Müzesi, 20’nci yılına girmeye hazırlanıyor. 20 yılda zenginleşen koleksiyonu ve artan ziyaretçi sayısıyla başarılara imza atan müze, Ankara’ya ve Ayvalık’a kadar uzandı. Koç Holding Şeref Başkanı Rahmi M. Koç, Marklin oyuncak trenle başlayan koleksiyon merakını ve bu merakın neden olduğu Rahmi M. Koç Müzesi’nin doğuş hikayesini, Koç Holding’in kurumsal dergisi Bizden Haberler’e anlattı. İşte “Bir Marklin oyuncak tren ile başlayan koleksiyon merakı giderek modellere, gerçek makinelere ve araçlara kadar uzandı. Müzemizin doğuş hikayesinin özeti budur” diyen Koç’un açıklamaları:

İkon müzesi de olmalı

- Özel müzeler hem İstanbul’da hem de diğer illerde olmalı. Bizans’ın beşiği olan İstanbul’da bir ikon müzesi de olmalı. Batı ve doğu medeniyetlerini yüzyıllardır kaynaştıran bu şehirde halı ve kilim müzeleri de olmalı.

- Bir müzeden başladığımız serüvenimiz Rahmi M. Koç Müzeleri haline geliyor. Hasköy’deki ilk müze binalarımız Lengerhane ve Tersane’ye ilave olarak 8 sene önce Ankara Kale’de açtığımız Çengelhan Müzemiz’e aynı büyüklükteki Safran Han ilave oluyor.

- Cunda’da mevcut tarihi Şapel ve yeldeğirmenindeki kütüphanemize ilaveten yine Cunda’daki tarihi Taksiyarhis Binası’nı onarıp müze olarak ülkemizin kültür hayatına armağan edeceğiz.

- Bugün 28 bin metrekare alana yayılmış 14 bin adetten fazla muhtelif obje barındıran koleksiyonuyla zevkle ziyaret edilen bir müze kurmuş olmanın bahtiyarlığını yaşıyorum. Ne kadar doğru iş yaptığımızı görüyorum.

Haberin Devamı