Gazete Vatan Logo

Tek modelle yürümüyor

Türkiye’nin turizmde pazar ve model sorununun olduğunu söyleyen Ela Quality Resort Belek Genel Müdürü Ufuk Gezgin, “Tek modelle bu iş yürümüyor. Acilen ürünlerde çeşitlilik yaratmamız ve farklı turist gruplarını çekmemiz gerekiyor” şeklinde konuştu.

Tek modelle yürümüyor

Türkiye turizmi son yıllarda yaşadığı pazar sıkıntısını aşmak için turizmde çeşitliliğe gitmeye çalışıyor. Özellikle Akdeniz çanağındaki İspanya ve Yunanistan gibi rakip ülkelerden bir adım önde olmak isteyen turizmciler Rusya ve Almanya gibi pazar bağımlılığının bulunduğu ülkelere alternatif bölgeleri eklerken tatil esnasında sunulan imkanları genişleterek turistlerin aklını çelmeye çalışıyor.

Yeni fırsat yaratıyoruz

Bu kapsamda hedeflenen kitlelerden biri de çocuklu aileler. Ufak çocuk sahibi yerli ve yabancı turistlerin tatil için otellerine geldiğinde çocuklarıyla ilgilenmekten dinlenme ve eğlenme fırsatı bulamadıklarını belirten Ela Quality Resort Belek Genel Müdürü Ufuk Gezgin, “Turizm yatırımlarımızı yaparken ihtiyaçları çok iyi tespit etmeye çalışıyoruz. Farklı pazarlara yönelik yeni ürünler geliştiriyoruz. Tek bir pazarla ya da modelle bu iş yürümüyor. Turistlere yeni fırsatlar yaratıyoruz” dedi.

Yeni pazarlarda güçlendik

Turizm sektörü olarak yakın dönemde çok büyük bir krizi geride bıraktıklarını söyleyen Ufuk Gezgin, “Krizlerden ders çıkardık. Pazar bağımlılığından kurtulduk. Şimdi üretip daha da farklılaşma zamanı. Hedefimiz turist sayısını artırmak değil zengin turisti çekebilmek olmalı. Biz de yeni geliştirdiğimiz ürünlerle hem çocuklu aileler hem de çocuksuz aileler için etkileyici hizmetler sunmaya başladık. Yeni uygulamalarımızla Rusya ve Almanya’ya ek olarak Polonya ve Romanya pazarlarında çok güçlendik” diye konuştu.

Haberin Devamı

Direkt uçuş gerekli
Turizmcilerin en önemli sorunlarından birinin hava ulaşımı olduğunu dile getiren Ufuk Gezgin, “Antalya Türkiye turizminin göz bebeği ama en önemli pazarlardan gelen turistler bile İstanbul aktarmalı geliyor. Bu bizim için dezavantaj. Rusya, Almanya, İngiltere gibi pazarlardan daha fazla direkt uçuşun sağlanması gerekiyor” dedi.
Önce kazanıp sonra otelde harcıyorlar
Daha kaliteli ve çeşitli bir turizm hizmeti vermek için Belek’te Akdeniz’in ilk çocuk şehrini kurduklarını söyleyen Ufuk Gezgin sözlerine şöyle devam etti: “Çocuklar dünyada çok yaygın olan eğlence ve eğitimin buluştuğu ‘edutainment’ konseptinin kurgulandığı Q City’de uzman hocalardan farklı meslekleri öğreniyor. İtfaiye istasyonu, hastane, diş kliniği ve moda evinde gün boyu eğitim görüyor. Burada görevleri yerine getirip Q City parası kazanıyor ve otelde harcayabiliyor. 2 ayda
8 bin çocuğa meslekleri öğrettik” ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı