Gazete Vatan Logo
Magazin Tek korkum Cevahir’in unutulması

Tek korkum Cevahir’in unutulması

Uzun süre ‘Geniş Aile’ dizisinde ve film serisinde ‘Cevahir’ karakterini canlandıran Ufuk Özkan, “Tek korkum Cevahir’in unutulması” diyor

Tek korkum Cevahir’in unutulması

‘Geniş Aile’ serisi, ‘Geniş Aile: Her Türlü’ ile devam ediyor? Bu kez Cevahir ve ekibinin başına neler geliyor?

Bu sefer Cevahir’in kardeşi Zekai’nin sevdiceği Pırıl’ın mafyöz adamlar tarafından kaçırılması ve okkalı bir meblağ karşısında serbest bırakılması gibi bir derdi var ekibin. Bu parayı Zekai’nin (Bora Akkaş) geliştirdiği rulet hilesiyle Kıbrıs’taki kumarhanelerde kazanmaya çalışıyorlar ama olmadık işler başlarına geliyor. Gerisi sürpriz :)

İlk filmden farklılıkları neler?

Her zaman Cevahir faydasızlığı yüzünden kendini ve yakınlarının başını belaya sokuyordu. Bu sefer abi kardeş ortak herkesin başını belaya sokuyorlar. İlk filmden çok daha aksiyon çok daha macera ve koşturmaca, kovalamaca var. Yerde, havada, denizde adrenali yüksek sahneler... Deniz muzuyla tekne takibimiz ve yağlı güreş sahnemiz efsane oldu.

Bu kez kadroya Özge Ulusoy da dahil olmuş? Nasıl bir çalışma arkadaşı sette?

Sevgili Özge ile ikinci kez çalışıyorum. ‘Türk’ün Uzayla İmtihanı’nda da birlikteydik. Çok profesyonel, işini çok ciddiye alan ve çok sıcak biri... Ağzı kalbi bir Özge’nin. Onu tanıdığım ve çalıştığım için mutluyum.

Haberin Devamı

Temmuz sıcağında, Kıbrıs’ta çekim yaptınız. En çok hangi sahneler sizi ve ekibi zorladı?

Muz sahnesi! Sabah erken saatlerde başlayıp son güneş damlasına kadar muzun üstündeydik 5 kişi. Ne düştük suya ne güldük ne yorulduk anlatamam. ‘O günden sonra bırakın muza binmeyi muz yemeyi bıraktım’ diyorum hep.

Seyirci sizce bu filme neden gitmeli?

Hiçbir şey düşünmeden iki saate yakın bir süre çok gülecek ve eğleneceksiniz. Bir süre her şeyi unutmak için aç karnına ‘Geniş Aile’ size iyi gelecek.

Peki sizce Cevahir düzelecek mi? Bu kez yırtıp doğru yolu bulacak mı?

Sizce? Cevahir değişirse Cevahir olmaz. Geniş Aile olmaz.

‘Seriye devam’ diyorsunuz...

Amaç ve istek her sene en az bir tane Geniş Aile filmi yapmak.

Mesleğim beni hayata bağlıyor

Önce dizide sonra beyazperdede Cevahir’i canlandırdınız. Sıkılmadınız mı? Ya da sıkılmaktan korkuyor musunuz?

Hiçbir zaman sıkılmadım. Aksine gurur duyuyorum. Dizi biteli 6 sene oldu, farklı dizilerde oynadım ama hala ‘Cevahir’ diye sesleniyor sevenlerim. Ne mutlu bana! Yanlış anlaşılmasın rahmetli Kemal Sunal yıllarca Şaban karakterini oynadı. İnsanlar sizi benimsediği, sevdiği şekilde televizyonda da sinemada da görmekten hoşlanıyor. Amerika’yı yeniden keşfetmeye gerek yok. Tek korkum Cevahir’in unutulması. Belki dizi olmayacak ama film serisi devam edecek.

Haberin Devamı

Sizin de bir oğlunuz var. Oyuncu olmasını, sizin izinizden gitmesini ister misiniz?

Mutlaka bir özenme olacaktır ama ellerinizden öper 8 yaşında ve hiç oralı değil. Soruyorum ‘Çok sıkıcı’ diyor. Bakalım zaman gösterecek. Beni hayata bağlayan, motive eden aşk, mesleğim. İnşallah Eren’in de ne olursa olsun aşkla yapacağı bir mesleği olur.

Dizi, yarışma, sinema filmi hepsine nasıl yetişiyorsunuz?

Bir bilsem... Çok severek yaptığım için farkında bile değilim.