Gazete Vatan Logo

Tek göz odada yaşam mücadelesi veriyorlar

EDİRNE’nin İpsala İlçesi’ne bağlı Yapıldak Köyü’nde tek odası bulunan evde yaşam mücadelesi veren 4 kişilik Karaca Ailesi, kendilerine uzanacak yardım elini bekliyor.

Aynı odada oturup, yatan, yemek yiyerek banyo yapan Karaca Ailesi, 42 yaşındaki Ayşe Karaca’nın 3 ayda bir aldığı engelli maaşıyla hayatlarını sürdürmeye çalışıyor. Anne Ayşe Karaca, baba 53 yaşındaki Halil İbrahim Karaca, 8 yaşındaki Bulut Karaca ile babaanne 81 yaşındaki Hamide Karaca, komşularının yardımlarıyla yaşamlarını sürdürüyor. Bedensel engelli Ayşe Karaca devlet tarafından 3 ayda bir verilen engelli maaşı alırken, İbrahim Karaca mide ülseri nedeniyle çalışamıyor. Bulut Karaca ise imkansızlıklara rağmen Kocahıdır İlkokulu 2’nci sınıfta eğitimini sürdürüyor.

"DOKTORA GİTMEYE PARAMIZ YOK"

Anne Ayşe Karaca, bel kaymasının olduğunu ancak ameliyat için gereken paralarının olmadığını ifade ederek, "Eşimde rahatsız. Doktora gitmeye paramız yok. 3 çocuk yapın’ diyorlar. Biz bir tanesine bakamıyoruz. Evimiz yok, banyomuz yok. Çocuk kendine oda istiyor. Nasıl yapayım bunu? 3 ayda bir bin 250 lira sakatlık maaşı alıyorum. O parada neyimize yetsin? Hayvanımız yok, tarlamız yok. Çocuğumuz alem ne verirse onunla okula gidiyor. İlaç almam gerekiyor ama paramız yok" dedi.

Haberin Devamı

"NE YAPACAĞIMIZI BİLMİYORUZ"

Baba Halil İbrahim Karaca ise midesinde ülser nedeniyle sürekli ağrı olduğunu ve bu nedenle çalışamadığını dile getirerek, şunları söyledi: "Yevmiyeli işlere gidiyorum. Yazın meyve topluyorum. Ama çok fazla iş olmuyor. Karın ağrım nedeniyle bu yıl onu da yapamayacağım. Babamın evinde kalıyoruz. Bize ‘çıkın’ deseler, ne yapacağımızı bilmiyoruz. Dışarıda kalacağız. 7 kardeşiz. Herkes kendi evine bakıyor. Bize yardımcı olmuyorlar. Kimsenin bize faydası olmuyor"