Gazete Vatan Logo

Tek çocuklarını kaybedince 55 yaşında ikizleri oldu

Uşak’ın Eşme ilçesinde, tek çocuklarını iki yıl önce kaybeden 55 yaşındaki Çınar çifti, tüp bebek yöntemiyle ikiz sahibi olmanın mutluluğunu yaşıyor.

Tek çocuklarını kaybedince 55 yaşında ikizleri oldu

Bebeklerden birine, iki yıl önce Rize’de denizde boğulan astsubay oğullarının ismini veren çift, ilerleyen yaşlarına rağmen dünyaya gözlerini yeni açan çocuklarına bakmaya çalışıyor. Yeleğen köyünde çiftçilik yaparak geçimini sağlayan 55 yaşındaki baba Halil Çınar, geçen yıl tüp bebek yöntemiyle çocuk sahibi olmaya karar verdiklerini, İzmir’de özel bir hastanede tedaviye başladıklarını ifade etti. Bir süre sonra tedavinin başarılı olduğunu ve eşinin hamile kaldığını aktaran baba Çınar, 15 gün önce ikiz erkek çocuklarının dünyaya geldiğini belirtti. Çınar, bebeklerinden birine kaybettikleri oğulları Hüseyin’in, diğerine ise kendi ismini verdiklerini söyledi.

Doğumdan sonra hayata umutla bakmaya başladıklarını ifade eden 55 yaşındaki anne Muazzez Çınar ise “Hamilelik çok zor geçti ancak doktorlar sürekli moral vererek destek oldu. Yaşımız hayli ilerledi, bu yaşta ikiz çocuk sahibi oldum, artık tek amacım onları iyi birer insan olarak yetiştirmek.” dedi.

VATAN’a konuştu

Baba Halil Çınar VATAN’a yaşadıklarını anlattı: “Oğlum Hüseyin 19 Ağustos 2015’te kaza ile hayatını kaybetti. Onsuz geçen süre hem benim, hem de eşim için çok acı geçti. 9 ay sonra oğlumuzun özlemi ve anısı adına çocuk yapmaya karar verdik. Önümüzde iki engel vardı. Birincisi ben 53 eşim 54 yaşındaydı. Ayrıca eşimin geçirdiğimiz trafik kazası yüzünden bel altı felçli. Çiftçi olduğumuz için ekonomik durumumuz çok parlak değil. Buna rağmen çocuk fikri ağır bastı. İzmir’e gittik, doktor bize ‘yüzde 70 şansımız’ olduğunu söyleyince mutlu olduk. Tedavi ve tüp bebek için önce hac paramla KKTC’ye gittik ve süreci başlattık. Ardından İzmir’e geldik ve orada eşim hamile kaldı. İlk 5 ay çok rahat geçti ama son 3.5 ay hem psikolojik, hem de bedensel olarak hanımı çok zorladı. Yine de kendisi buna değdiğini söylüyor çünkü bir yıldır çok mutsuzdu. Biz mücadele ettik ve Allah da bize çocuk sahibi olmayı nasip etti. Bizde soy önemlidir ve artık benden sonra yaşayacak birileri olacak. Bu süreçte Kaymakamlık da bana çok yardımcı oldu.”

Haberin Devamı