Gazete Vatan Logo
Magazin Tek çocuk bana yeter

Tek çocuk bana yeter

Türk Pediatri Kurumu ve Milupa'nın ortaklaşa başlattığı "Benim Annem Bilen Annem" projesine katılan ünlü oyuncu Berna Laçin, annelikle ilgili anılarını ve gözlemlerini sempozyuma katılan genç anneler ve doktorlarla paylaştı

Sempozyum sonrası gazetecilerin sorularını yanıtlayan Laçin ikinci kez anne olmayı düşünmediğini belirterek"Tek çocuk yeterli. Bende tek çocuğum. Hani öyle çok ta kötü bir durum olmuyor. Kolay değil, maddi şartlar, ülkemiz koşulları o yüzden çok fazla çocuk olupta az imkan sağlayacağıma tek çocuğa en fazla imkanı sağlarım, Ben yapı olarak çocuğumu doğurup sete dönen bir insan değilim. Anaç bir tipim. 2,5 sene çalışmamıştım zaten doğumdan sonra. Şimdi yazın dört ay çalışmıyorum. Şimdi hamile kalsam ona bakana kadar ben geleceğim 40 yaşına. Bizim meslek biraz yüze aşina"diye konuştu.

"Nilgün Belgün bir tebrik etmedi

Beni polemiğin içine düşürdü"


Bu yıl, Dönme Dolap oyunundaki rolüyle komedi dalında Afife Jale ödülü ve '11. Sadri Alışık Sinema ve Tiyatro Ödülleri'nde en iyi kadın oyuncu seçilmesiyle başlayan tartışmalara değinen Laçin, en çok oyuncu Nilgün Belgün'e sitem etti. Belgün'ün "Dönme dolap komedi değildi" sözlerinin hatırlatılması üzerine Laçin "Daha ne olacak ben ödülleri aldım raflarda duruyor. Ben kıskançlık olarak düşünmüyorum. Eleştiriler direk bana gelmedi. Veren komisyona 'Berna dramada en iyi kadın oyuncu ödülünü alsın' dediler. Ödül almamalıydı demediler. Deseler di zaten çok sinirlenirdim" diye konuştu. Laçin, Belgün'e alındığını ise "O günden sonra hiç görüşmedik. Tebrik etmediler. Hafif alındım diyebilirim çünkü aynı tiyatroda oynuyoruz. Bir hafta onlar bir hafta onlar oynuyor. Ne olursa olsun onunun keyfini çıkarmadan bir sürü polemiğin içine düşmeme neden oldu. Hani bir kusura bakma demediği ve tebrik etmediği için bir alınganlığım var. Yetişkin insanlarız. İnsanlar bazen ani çıkışlar yapabilirler. Başarılı sezon oldu benim için" sözleriyle dile getirdi.

Sadri Alışık ekolündenim

Yeni sezonda tiyatro oyunu Dönme Dolap'ın devam edeceğini belirten Laçin ayrıca sit-com, dram ya da romantik komedi projelerinden birini seçerek televizyon ekranlarında gözükeceğini sözlerine ekledi. Drama ile komediyi birbirinden ayırmanın çok yanlış olduğuna da değinen Laçin "Benim için çok fark etmiyor drama ya da komedi. Çok olmaz ama genelde ikisini çok fazla oynayan yok. Ben başka bir ekolu takip ediyorum. Bana göre çok iç içe geçmiş şeyler. Dramı komedi'den ayırmak zaten yanlış. Acıklı bir şeyi daha hafif geçiştirmeye çalıştığı zaman insan daha acıklı olur. Komediyle dramı perçinlersiniz. Ya da çok komik bir anı dramatik bir üslupla arttırabilirsiniz. Ben hep Sadri Alışığı örnek almışımdır bu konuda. Komedyen diye geçer Sadri Alışık ama ben en çok onun filmlerine ağlarım. Onun üslubunu doğru bulmuşumdur"diye konuştu.

Arsız bir oyuncuyum

Romantik bir aşk filminde oynamak istiyorum

Kendisini "Ben arsız bir oyuncuyum" diyerek tarif eden Laçin "Benim diyerek tarif eden Laçin "bir u. Drama ile komediyi birbirinden ayırmanın çok yanlış olduğuna da değinen Laçin "ünmediğini söyher rolde aklım kalır. Her gördüğümde ah keşke ben oynasaydım derim. Üç kız kardeşi oynamak istiyorum ama en çok ise bir romantik komedi film yapılsın istiyorum. Bu bütün dünyada pazarı geniş bir şey. Bizde gerçek anlamda uzun zamandır aşk filmi çekilmiyor. Romantik komedi tadında bir aşk filminde oynamak istiyorum"dedi.

Önemli olan az bütçeyle çok seyirci

Çok para harcanan komedi filmleri tutmuyor


Bu yılın en iyi filmlerinden Babam ve Oğlum'a tam not verdiğini anlatarak, vizyona giren Türk filmlerini değerlendiren Laçin "Babam ve Oğlum'da oynamak isterdim. Çok naif, insanları içeriden yakalayan düşük bir bütçeyle büyük başarı elde eden bir film. Tam bir Türk filmi. Çünkü biz fakir bir ülkeyiz. Bunu kabul edip, biraz ayağımızı yorganımıza göre uzatıp böyle başarılı işler yapmamız lazım. Sinema sektörünü geliştirmek adına. Komedi filmlerine çok paralar harcanıyor çoğu zaman da tutmuyor. Yani karışık bir iş. En büyük başarı ticari olarak babam ve oğlumundur. Çok bütçeyle çok seyirci tamam ama. Az bütçeyle çok seyirci olunca asıl zorluk burada"sözleriyle yüksek bütçeli komedi filmlerine gönderme yaptı.

Haberin Devamı