Gazete Vatan Logo

Tek ceza Alman'a

Boğaziçi Köprüsü'nde gişelerin kaldırıldığı ilk günde tam bir karmaşa yaşandı. Uygulamadan habersiz araç sahipleri geri geri gidince trafik alt üst oldu. 33 YTL'lik ilk ve tek cezayı bir Alman ödedi. FSM'de ise yol bakım çalışması vardı

Trafik polisleri zor anlar yaşadı
İstanbul'da boğaz köprülerinde dünden itibaren paralı geçişler kaldırılarak Otomatik Geçiş Sistemi (OGS) ya da Kartlı Geçiş Sistemi'ne (KGS) geçildi. Sabahın erken saatlerinde köprüden geçmek isteyen ve uygulamadan habersiz olanlar yüzünden ilginç görüntüler ortaya çıktı. Ellerinde paralarıyla gişelere gelenler geri çevrilince trafik polisleriyle aralarında tartışma çıktı. Araçlar geri geri giderek paralı geçişin olduğu Fatih Sultan Mehmet Köprüsü'ne yönelmek isteyince trafik birbirine girdi.

OGS'si olmayan 3 YTL ödeyecek
Dün gece yarısından sabah 9:30'a kadar geçen süre içinde Boğaziçi Köprüsü'nden kaçak geçenlerden 3 YTL alındı. Bu miktar zaten normal geçiş ücretiydi. Ekipler, dün sabah 9:30'dan sonra ise 33 YTL cezalı ücret almaya başladı. İlk cezayı ise uygulamadan habersiz Alman Stephan Martin yedi. Bir iki saat sonra Karayolları Bölge Müdürlüğü bu cezanın kaldırıldığını bildirdi. Bugünden itibaren OGS veya KGS'siz araçlar köprüden geçerken bir defaya mahsus 3 YTL ödeyecek. Uygulama sistem oturana kadar bir hafta sürecek. Plakaları belirlenen araçlar bir daha kaçak geçmeye çalışırsa 33 YTL ödeyecek.

Birinci köprü tamam ikinci arapsaçı
Yeni uygulamanın ilk gününde sadece Fatih Sultan Mehmet Köprüsü'nde nakit gişesi olacaktı. Bu köprüdeki 8 nakit gişenin sayısı ise 4'e düşürülecekti. Ancak yığılmadan endişe eden yetkililer, nakit gişe sayısını yine 8'de tutmuşlardı. Fakat bu kez de Karayolları 17. Bölge Müdürlüğü Yol Bakım Ekipleri, saat 9:15'ten itibaren yol bakım çalışması için Avrupa'dan Anadolu'ya geçişleri üç şeritten ikiye indirmişti. Hal böyle olunca köprüde yığılma arttı.

Haberin Devamı