Gazete Vatan Logo

Tek çatı altında 20 ‘Pak’ sendika kuruldu

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığının sendikaların iş kollarındaki işçi ve üye sayılarına ilişkin 2014 Temmuz ayı istatistiklerinde, Aksiyon İş Konfederasyonu’na bağlı toplamda 11 bin 86 üyeye sahip “Pak” adı altında 20 sendika kuruldu.

2014 Ocak ayı istatistiklerine göre, Temmuz ayı itibarıyla 29 yeni sendika kurulurken, bunlardan 20’si Aksiyon İş Konfederasyonuna bağlı “Pak Sendika” adı altında oluştu. Diğer 9’u ise Birleşik Tarım Orman İş Sendikası, Giyim-Sen, Öz Finans-İş, Bürsen-İş, Öz Toprak-İş, Hür Metal-İş, Hür Özgüv-Sen, Hür Belediye-İş, Öz Sağlık-İş ve İmece Ev İşçileri Sendikası.

Eğitim-İş ilk sırada

İstatistiklerde neredeyse her iş kolunda yer alan ve Aksiyon İş Konfederasyonu’na bağlı sendikalar “Pak Tarım ve Orman İş, Pak Gıda İş, Pak Maden İş, Pak Petrol İş, Pak Tekstil İş, Pak Ağaç İş, Pak İletişim İş, Pak Medya İş, Pak Finans İş, Pak Toprak İş, Pak Metal İş, Pak İnşaat İş, Pak Enerji İş, Pak Eğitim İş, Pak Taşıma İş, Pak Deniz İş, Pak Sağlık İş, Pak Turizm İş, Pak Savunma İş, Pak Hizmet İş” adında kuruldu. Geçen yıl kurulan ve hiç üyesi bulunmayan Pak Eğitim İş, konfederasyonun 8 bin 391 ile en fazla üyeye sahip sendikası. Bunu 627 üyeyle Pak Hizmet İş ve 392 ile Pak Turizm İş takip etti.

Haberin Devamı

Çalışma hayatında yer alan 12 milyon 287 bin 238 işçiden 1 milyon 189 bin 481’inin sendika üyeliği bulunuyor.