Gazete Vatan Logo

Tek bir bina bile yıkılmadı

TSK’nın, Zeytin Dalı Harekatı sırasında sivillere yönelik gösterdiği hassasiyet, Afrin’in alınmasının ardından ilçe merkezindeki binalarda kendini gösterdi.

Tek bir bina bile yıkılmadı

Merkezde sadece teröristlerin mevzi yaptığı ve güvenlik güçlerine saldırı gerçekleştirdiği noktalarda hasar bulunurken başta hastane ve cami olmak üzere diğer binalarda tek kurşun izi dahi bulunmuyor.

Kurşun izi yok

Afrin merkezinin alınması sırasında görev yapan komando birliğinin tabur komutanı, “Türk Silahlı Kuvvetleri sivil halkın yaşadığı hiçbir binaya zarar vermedi. Bunun göstergesi, ilçe merkezindeki binalar. Teröristlerce mevzi olarak kullanılan binalara yönelik atış yapılırken geri kalan binaların hiçbirinde hasar yoktur” dedi.

Yerel meclis kurulacak

Afrin’i yeniden inşa etmek ve halkın köylerine dönmesini sağlamak için toplanan Afrin Kurtuluş Kongresi’nin ardından çalışmalar devam ediyor. Afrinli Kürt Hasan Şindi, Türkiye’nin Zeytin Dalı Harekatı’nda sivillerin zarar görmemesi için büyük hassasiyet gösterdiğini belirterek “Afrin’de 30 kişilik yerel meclis kuracağız. Bu meclisimizde Kürt, Alevi, Arap ve Ezidi halkımızın temsilcileri yer alıyor” dedi. Gaziantep’te önceki gün düzenlenen “Afrin Kurtuluş Kongresi”nin koordinatörlüğünü yapan Şindi, Afrin’de bundan sonraki süreçte halkın evlerine dönmesini ve huzurlu şekilde yaşamasını arzu ettiklerini söyledi.

Haberin Devamı