Gazete Vatan Logo

Tek başına kabine oldu

KKTC Milli Eğitim Bakanı Mustafa Arabacıoğlu’nun istifasının ardından Başbakan Yardımcısı, Ekonomi, Turizm, Kültür ve Spor Bakanı Denktaş, Eğitim Bakanlığı’na da vekalet etmeye başladı

Milliyet'ten Sefa Karahasan'ın haberine göre; KKTC’de Milli eğitim Bakanı Mustafa Arabacıoğlu istifa edince ortaya ilginç bir durum çıktı. Yeni bakan bayram nedeniyle atanamayınca Başbakan Yardımcısı, Ekonomi, Turizm, Kültür ve spor Bakanı Serdar Denktaş, Eğitim Bakanlığı’na vekalet etmeye başladı. Bunun üzerine KKTC’de sosyal medya üzerinden tartışmalar yaşandı. Bir kesim Denktaş’ı ‘5 parmağında 6 bakanlık var’ diye savunurken, diğer kesim ‘Memlekette bakan bulamadık mı?’ sorularını sordu.

‘Süpermen Denktaş’

KKTC’de yayımlanan Detay gazetesi, Süpermen kıyafeti giydirdiği Denktaş için ‘Milli Eğitim Bakanlığı’na da vekalet ediyor’ manşetini attı. Gazete, Denktaş’ın durumunun sosyal medyada espri konusu olduğuna vurgu yaptı.

Afrika gazetesi ise sert bir dil kullandığı “Memlekette adam kalmadı” başlıklı manşetinde “Haberi internet sitesinde görünce önce kimse inanamadı, bir şaka sandı.. Gerçek olduğunu anlayınca donup kaldı ve gülmeye başladı... ‘Demek ki memlekette adam kalmadı’ dedi... Sayın bakalım kaç koltuğu var şimdi... Başbakan Yardımcısı, Ekonomi Bakanı, Turizm Bakanı, Kültür Bakanı, Spor Bakanı, Eğitim Bakanı... Bir usta bir memleket diyenler haksız mı” diye yazdı.

Haberin Devamı

Denktaş, sosyal medyada da haftanın en çok konuşanı oldu. Sosyal medyada, ‘Joker Bakan’ lakabı takıldı, fotoğraflar ile Denktaş’ın tek başına bakanlar kurulunu oluşturduğu fotomontajları paylaşıldı.

“Gülümseten haberler”

Medyada yer alan haberlerle ilgili olarak Milliyet’e konuşan Denktaş, “Haberleri ve yorumları gülümseyerek takip ediyorum “ dedi. Bayramdan sonra yeni bakanın atanacağını kaydeden Denktaş, “Milli Eğitim Bakanımız istifa ettiği dönem Ulaştırma Bakanımız Ahmet Kaşif yurtdışına gitti. O sırada Eğitim Bakanlığı’na ben vekalet aldım. Ulaştırma Bakanlığımızı da başka bir bakan arkadaşımız. Yoksa başka bir durum söz konusu değil. Yeni bakan bayramdan sonra belirlenecek” dedi. Denktaş, “Eleştirilerin art niyetli olmadığı sürece kendisinin olumlu karşıladığına” işaret etti ve “Yoğun bir tempoyla da çalıştıklarına “ vurgu yaptı.

Haberin Devamı

KKTC’de kabine ve bakanlar...

KKTC’de kabinede Başbakan yardımcılığıyla birlikte 10 Bakanlık bulunuyor. Bunların 6’sı Cumhuriyetçi Türk Partisi’ne (CTP) 4’ü de Demokrat Parti’ye (DP) ait.

Özkan Yorgancıoğlu: Başbakan (CTP)

Serdar Denktaş: Başbakan Yardımcısı, Ekonomi, Turizm, Kültür ve Spor Bakanı. Vekaleten Eğitim Bakanı (DP)

Teberrüken Uluçay: İçişleri Bakanı (CTP)

Zeren Mungan: Maliye Bakanı (CTP)

Ahmet Gülle: sağlık Bakanı (CTP)

Ahmet Kaşif: Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı (DP)

Aziz Gürpınar: Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı (DP)

Hamit Bakırcı: Çevre ve Doğal Kaynaklar Bakanı (DP)