Gazete Vatan Logo

Tedarikçilere hisse satacak

Zor günler geçiren ve bankalarla 5 yıl vadeli bir planda uzlaşan Bimeks, tedarikçilerine ‘hisse verelim, ortak olun’ teklifi yaptı

Tedarikçilere hisse satacak

Teknoloji perakendecisi Bimeks, içerisinde bulunduğu finansmanla ilgili sıkıntılı süreçten çıkmak için yol arıyor. Teknoloji devi, ciddi oranda azalan işletme sermayesini tekrar eski düzeyine getirmek için bazı seçenekleri masaya yatırmış durumda. Bu seçenekler arasında şirket tedarikçilerine sermaye artırımı yoluyla hisse verilmesi de var.

Şirket KAP’a yaptığı açıklamada, sermaye artırımı yoluyla tedarikçilere hisse devrinin de gündemde olduğunu ifade etti. Açıklamada, “Tedarik kanallarının önce daralıp sonra kapanması sebebiyle şirketimiz, ciddi oranda azalan işletme sermayesini tekrar eski düzeyine getirmek için, muhtelif çözüm alternatifleri üzerinde çalışmaya başlamıştır Bu çalışmalar, işletme sermayesi finansmanı, ortaklık ve sermaye yapısının güçlendirilmesi gibi seçenekler üzerinde devam etmekte olup, tedarikçilerimize sermaye artırımı yoluyla hisse verilmesi de üzerinde çalışılan seçenekler arasındadır” ifadeleri kullanıldı.

Gözaltına alınmıştı

Borsa İstanbul, Bimeks’i Ana Pazar’dan çıkararak Yakın İzleme Pazarı’na almıştı. Bimeks hisseleri 28 Ağustos’tan itibaren daha önce gözaltı da denilen yakın izlemede işlem görüyor.

Haberin Devamı