Gazete Vatan Logo

Tecavüz ve ölüm listesi hazırlamış!

Bar önüne gelip otomatik silahla ateş açan saldırganın sınıf arkadaşları ile yapılan röportajlarda ortaya çıkan bazı gerçekler, kan dondurdu.

Tecavüz ve ölüm listesi hazırlamış!

Yalnızca ABD değil dünyayı sarsan silahlı saldırıların ardından yeni ayrıntılar gelmeye devam ediyor.

Medya, Ohio eyaletinin Dayton şehrinde dokuz kişiyi öldüren Connor Betts'in geçmişini didik didik ediyor.

Sınıf arkadaşları, Betts’in yollar önce 'Öldürme Listesi' ve 'Tecavüz Listesi' gibi listelerde insanların isimlerini biriktirdiğini iddia etti.

Listeleri ortaya çıkan Betts, o dönem okuldan uzaklaştırılmış.

İlk uzaklaştırması, iki sınıf arkadaşının da dahil olduğu, cinsel istismarda bulunmak istediği insanların listesiyle okula geldiğinde gerçekleşmiş.

Bir sınıf arkadaşı röportaj sırasında "Tecavüz ve öldürme listesi vardı. Benim adım tecavüz listesindeydi" ifadesini kullandı.

Atletizm takımından bir arkadaşı ise, o dönemlerde Betts’in sürekli olarak diğer öğrencileri şiddet göstermekle tehdit ettiğini söylüyor:

"Çoğu kişi onu görmezden geliyordu. Sadece bir tepki almak için şoke edici şeyler söylüyordu. İnsanları korkutmaktan keyif alıyordu."

Betts’in 'Öldürme Listesi' 2012 yılında ortaya çıktığında, okulundaki 900 öğrenci bir saldırının gerçekleşeceği korkusu ile bir gün okula gelmemiş.

Haberin Devamı

Okulun eski öğrencisi 23 yaşındaki Hannah Shows, Amerikan Associated Press (AP) haber ajansına verdiği röportajda kendisinin de Betts’in zarar vermek istediği kızlar listesinde olduğunu söyledi.

Betts’in okuldayken elinde silah varmış ve insanları vuruyormuş gibi taklitler yaptığını anlattı:

"10 yıldır konuştuğunuz birinin böyle kolayca insanları vurmak istemesi çok korkunç."

Eski sınıf arkadaşları, saldırganın askeri tarzda bir silahı nasıl alabildiğini merak ediyor.

Dayton Emniyet Müdürü Richard Biehl, Betss’in geçmiş kayıtlarında silah almasına engel olacak bir şey olmadığını belirtti.

Betts'in bazı arkadaşları ise saldırganın çok iyi bir insan olduğunu söylüyor. Anaokulundan lise mezuniyetine kadar samimi arkadaşı olan Brad Howard "Benim tanıdığım Connor Betts iyi biriydi. Onunla iyi anlaşıyordum" dedi.

Betts’in Ohio Bellbrook’ta çalıştığı akaryakıt istasyonundan iş arkadaşı olan Mike Kern de şaşırtıcı cümleler kullandı:

Haberin Devamı

"Betts hayal edebileceğiniz en iyi çocuktu. Şiddetten konuştuğunu ya da ırkçı bir söz kullandığını hiç duymadım. Ayrıca gerçekten zeki biriydi."

24 yaşındaki Betts, saldırı için internetten otomatik silah sipariş etti.

Kent merkezindeki Ned Peppers Bar'ın önüne gelip çevreye ateş açmaya başladı.

Akşam saatlerinde insanlar can havliyle kaçmaya çalıştı, çığlıklar yükseldi.

Reuters'a konuşan bir görgü tanığı, yakınlardaki bir gece kulübünde eğlenirken silah seslerini duyduğunu anlattı:

"Çığlıklar, polis araçları, kaos… Güvenlik görevlileri ve herkes etrafta koşturup insanlara dışarı çıkmalarını söylüyordu. Hepsi garip davranıyordu, kötü bir şey olduğunu anlıyorduk.