Gazete Vatan Logo

Tecavüz sanığının yerini ihbar ediyorum

Siirt'te dört kız çocuğuna tecavüz davasının sanığı ilköğretim okulu müdür yardımcısı Fahrettin Kuzu'yu polis altı aydır bulamazken kuzeni Gökçen Kuzu, Radikal'e sanığın yerini söyledi: Yalova'daki kardeşinin yanında saklanıyor. Polis bize hiçbir şey sormadı

Siirt’te dört kız öğrenciye tecavüzle suçlanan ilköğretim okulu müdür yardımcısı Fahrettin Kuzu altı aydan beri firarda. Siirt Emniyeti’nin altı aydır bulamadığı Kuzu’nun amcasının oğlu Kuzu İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Gökçen Kuzu Radikal’e konuştu: “Polis bu güne kadar bilgimize başvurmadı. Ama ben size söylüyorum. Fahrettin Kuzu Yalova’da bulunan kardeşinin evinde gizleniyor.”

Hakkında tutuklama kararı bulunan 30 yıllık öğretmen Fahrettin Kuzu ismi, 14 yaşındaki H.T.’nin, başında geçen olayları rehber öğretmenine anlatmasıyla gündeme geldi. H.T.’nin anlattıklarıyla dört kız çocuğuna 14-70 yaş aralığında onlarca kişinin tecavüz ettiği öne sürüldü. Aralarında bakkal, manav, tuhafiyeci ve iki de kamu görevlisinin bulunduğu zanlılardan biri de 70’li yaşlarda bulunan tuhafiyeci Nedim Helvacıoğlu. Küçük kız çocuklarının anlattıkları Türkiye’yi dehşete düşürmüştü.

70 yaşında zanlı da var

Siirt Savcılığı’nın talimatı ile 10 Nisan’da yapılmaya başlanan gözaltılarda toplam 35 kişi sorgulanmış 15’i hakkında tutuklama kararı verilmişti. H.T’nin anlattımları sonrası patlak veren olayda adı geçen müdür yardımcısı Fahrettin Kuzu’ysa en son 9 Nisan sabahı, görev yaptığı okula emeklilik başvurusu yaptı; sonrasında ortadan kayboldu.

Korunuyor iddiası

Siirt’teki skandalı ilk gündeme getiren Siirt Güney Gazetesi Yazı İşleri Müdürü Niyazi Güney, ‘Kuzu’nun birilerince korunduğu’nu öne sürerek, “Korunmasa bu kadar zamanda mutlaka yakalanırdı. İstanbul, İzmir ve Yalova’da olabilir” derken, Eğitim Sen Siirt Şube Başkanı Kamil Kutlu ise “Kuzu’nun neden yakalanmadığı konusunda ciddi kuşku ve kaygılarımız var. Teknolojinin bu kadar ilerlediği, dinlemelerin bu kadar yaygınlaştığı bir süreçte hâlâ Kuzu’ya ulaşılmamış olması, ‘Birileri tarafından korunuyor mu?’ sorusunun giderek daha baskın bir biçimde sorulmasına yol açıyor” dedi.

Kuzu’nın amcasının oğlu Kuzu İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Gökçen Kuzu ise Radikal’in sorularını yanıtlarken şunları söyledi:

“Yakalanmasını en çok biz istiyoruz. Aynı soyadı taşıdığımız için zor durumda kaldık. Fahrettin Kuzu, Yalova’da bulunan kardeşi Muhittin Kuzu’nun evinde saklanıyor. Açıkça söylüyorum gidip alsınlar onu. Emniyet şimdiye kadar bana bu adam ile ilgili bir şey sormadı, ben de kimseye bir şey söylemedim. Biz Siirt’in en kalabalık ailesiyiz. Ancak bu son olay bizi de çok zor durumda bıraktı.”

Siirt Barosu Başkanı avukat Mehmet Ali Özel’se Adli Tıp Kurumu’ndan, çocukların ruh ve beden sağlığının bozulup bozulmadığına ilişkin raporun beklendiğini belirterek, raporun çıkması konusunda gecikme yaşandığını söyledi.
Bu arada Siirt’teki tecavüz olayı TBMM gündemine de gelmişti. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, İçişleri Bakanı Beşir Atalay ve Devlet Bakanı Selma Aliye Kavaf’a verilen dört soru önergesi bugüne kadar yanıtsız kaldı. (Radikal)

Haberin Devamı