Gazete Vatan Logo

Tecavüz mağduru genç kızı ailesinden ayırdılar

Sakarya’da 2’si polis müdürü 34 kişinin tecavüzüne uğrayan 14 yaşındaki Ö.C.’ye bir darbe de Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü vurdu. Genç kız, hem bursundan oldu hem de başka bir şehre yollanarak ailesinden ayrıldı

Sakarya’da 34 kişinin tecavüzüne uğradığı iddia edilen Ö.C.’ye köklü bir özel eğitim kurumunda üniversite yaşamında da kullanılmak üzere burs verildi. Ancak Ö.C. okula kayıt olmayı beklerken, Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü tarafından başka bir şehire gönderildi. Üzüntüsünden perişan olan Ö. C.’nin avukatı Harika Karataş, yaşananları şöyle anlattı: “Sakarya’nın köklü bir özel eğitim kurumunun sahibiyle görüştüm. Seve seve Ö.C.’yi okutacaklarını, hatta üniversite bursu dahil bütün masraflarını karşılayacaklarını belirtti. Okul yönetimiyle de görüşüldü ve kaydına karar verildi. Yatılı olan okul, Sakarya şehir merkezinin dışında sakin ve çok nezih bir eğitim kurumu. Durumu yurt müdürüne anlattığımda çok sevindiğini ve heyecanla beklediğini söyledi. Sosyal Hizmetler bünyesinde kalan ve başarılı olan öğrenciler kontenjan olması halinde özel okullarda okutuluyor. Ö.C.’de Anadolu Lisesi’nde okuyordu. Sosyal Hizmetler’in başvurduğu Milli Eğitim İl Müdürlüğü kontenjanın uygun olduğunu söyleyerek okula kaydın yapılacağına dair yazıyı gönderdi.”

‘Kendimi öldüreceğim’

“Kayıt günü yetiştirme yurdunun müdürünü aradım. Müdür bana, ‘Avukat hanım biz Ö.C.’yi geçen hafta başka bir şehre gönderdik’ dedi. Şok oldum ve ‘Siz benimle dalga mı geçiyorsunuz’ dedim. Müdür de ‘Bu bilgi gizli’ diye cevap verdi. ‘Ben bu çocuğun avukatıyım. Hangi veriye dayanarak bu çocuğu ailesinden ve benden habersiz başka bir yere gönderirsiniz’ soruma ise ‘çocuğun yüksek menfaati’ cevabını verdi. Bir kişinin hayatıyla ilgili travmatik sonuçları olacak bir karar bu kadar kolay alınmamalı. Müvekkilim Ö.C. ile görüşemiyorum. Nerede olduğunu zor bulduk. Ailesinin başka bir şehre gönderildiğinden bir hafta sonra haberi oldu. Devlet şimdiye kadar kimi koruyabildi? Hakkında koruma kararı olan kadınlar öldürülüyor. Okul sadece Ö.C.’ye uyum sürecinde yardımcı olmak için özel bir rehber öğretmenle bile anlaşmıştı. Ailesi de Ö. C. de birbirlerinden uzakta olmak istemiyor. Ö.C. bana gitmek istemediğini yönetime söylediğini anlattı. Telefonda ağlama krizlerine girerek ‘Kendimi öldüreceğim’ diyor. Bu çocuğa bir şey olursa, bunun hesabını kim verecek?”

Haberin Devamı