Gazete Vatan Logo

Tecavüz cezasına çarptırılan genç kız konuştu

Hindistan'da dünya gündeminde çok tartışılan köy meclisi tarafından verilen tecavüz cezasına çarptırılan genç kızlardan biri konuştu.

Tecavüz cezasına çarptırılan genç kız konuştu

Meenakshi Kumari ve kız kardeşi, erkek kardeşleri daha üst bir kasttan kadınla evlenmek için kaçınca tecavüz cezasına mahkum edilmişti.

Hindistan'ın başkenti Delhi'de gizli bir yere kaçan kız, kararın açıklanmasının ardından ilk kez konuştu.

23 yaşındaki Kumari, yaptığı açıklamada şunları söyledi:

"Uyuyamıyorum, çok korkuyorum. Evime, köyümüze nasıl döneceğiz? Eğer dönersek bize zarar verecekler, tecavüz edecekler. Bugün olmazsa gelecekte. Jat'lar asla unutmaz ve bu aşağılanmayı da unutmayacaklar. İntikam istiyorlar. Birini sevmek yanlış bir şey değil."

Meenakshi ve küçük kız kardeşi aileleriyle birlikte bir düğün için Delhi'de bulunuyorlardı. Onları arayan bir komşuları köye dönmemelerini söyledi. Köyün seçimle başa gelmemiş ve 'Jat' isimli üst kastın söz sahibi olduğu yönetici konseyi Khap panchayat, kızlara tecavüz edilmesini emretti.

Bununla bitmeyen ceza, erkek kardeşlerinin yaptıklarına karşılık olması için kızların çıplak bir şekilde köyde gezdirilmesini ve yüzlerinin de karartılmasını da emretti.

Haberin Devamı

Dalit kastından olan 25 yaşındaki Ravi Kumar, Jat kastından 21 yaşındaki Krishna ile 2 yıldır ilişki yaşıyordu. İlişkinin aileler tarafından öğrenilmesi sonucunda genç çift ayrılmak zorunda kaldı. Ailesinin kendisini evlendirme taleplerini geri çeviren Krishna, Ravi'nin de kendisinin evlenmesi gerektiğini söyleyince bir başkasıyla evlendi.

Sürekli aşağılanan ve bir hizmetçi gibi karşılanan Krishna, kocasından ayrılıp eve geri döndü. Sevgilisi Ravi ile evlendikten sonra, genç kadının ailesi tarafından defalarca şikayet edildi. Mayıs ayında kadının ailesi Ravi'nin uyuşturucu işinde olduğunu söyledi.

Delhi'de eşiyle birlikte yakalanan Ravi, mayıs ayından beri Meerut Hapishanesi'nde tutuklu yatıyor. 26 Haziran'da kefalet ile serbest kalma hakkına kavuşan Ravi, ailesiyle birlikte aldığı kararda güvenliği açısından hapiste kalmayı tercih etti.

Meenaskhi Kumari ile erkek kardeşi Sumit

Mayıs ayından beri kendisinden haber alınamayan Krishna, iddiaya göre Ravi ve Sumit'in kendisini alıkoyduğunu ve tecavüz ettiklerini söyledi.

Ravi'nin büyük kardeşi Sumit:

Haberin Devamı

"Khap panchayat'ın bu kadar iğrenç olabilmesinden dolayı halen şoktayım. Kötü olacağını biliyordum, ailemizin büyük sıkıntı çekeceğini biliyordum ama bu kadarını beklemiyordum. Durum kötüye gidiyor ve ben hiç umut görmüyorum."

Aile, koruma için yüksek mahkemeye başvurdu. Sumit ise Hindistan Başbakanı'na, bakanlara, İnsan Hakları Komisyonu'na yazdı ve yardım istedi.

Hindistan'ın Uttar Pradeş eyaletinin Baghpat isimli köyünde 250 Dalit ile 7 bin Jat yaşıyor. Köyde Jat'lar üst kast olarak hüküm sürüyor.