Gazete Vatan Logo

TCMB Başkan Yardımcılığına Şener atandı

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Başkan Yardımcılığına Dr. Emrah Şener getirildi.

TCMB Başkan Yardımcılığına Şener atandı

Resmi Gazetede bugün yayımlanan atama bilgilerine göre, TCMB Başkan Yardımcılığına getirilen Şener, nisan ayında TCMB Başkanı olan Murat Çetinkaya'nın ardından başkan yardımcılığına atanan üçüncü isim oldu.

12 Mayıs'ta Erkan Kilimci ve 9 Haziran'da ise Murat Uysal, TCMB Başkan Yardımcılığına getirilmişti.

Şener'in akademisyen olarak görev yaptığı Özyeğin Üniversitesinin internet sitesinde yer alan bilgilere göre, Boğaziçi Üniversitesi İşletme-Finans bölümü mezunu olan Emrah Şener, yüksek lisansını London School of Economics'te, doktorasını ise Matematiksel Finans üzerine Imperial College London'da tamamladı.

Çalışma hayatına HSBC Londra ofisi finans mühendisliği bölümünde başlayan Şener, kariyerine Citibank Londra ofisinde Sabit Getirili Menkul Kıymetler ve Kredi Ticareti-Varlığa Dayalı Menkul Kıymetler biriminde devam etti. Bank of America'nın Londra genel müdürlüğünde Yapılandırılmış Ürünler Grubunda Bölüm Başkan Yardımcısı olarak çalışan Şener, son olarak Özyeğin Üniversitesinde akademisyen olarak görev yapıyordu.

Kalkınma Bakanlığının destekleri ile kurulan İstanbul Risk Yönetimi Laboratuvarında direktör olarak çalışan Dr. Şener'in araştırma konuları arasında makro ekonomi ve para politikalarının varlık fiyatları üzerine etkisi, emeklilik fonları, varlık dağılımı optimizasyonu, uluslararası ekonomi ve finans yer alıyor.

Haberin Devamı