Gazete Vatan Logo

TCDD'nin ihale rekortmeni Alioğlu AKP'yi karıştırdı istifası istenince de gitti

Bir yıl önce kurulan şirketi ile TCDD'nin 50 ihalesinin 10'unu alan, TCDD misafirhanesini evi gibi kullanan Emine Alioğlu'nun şirketine hiç uğramadığı, Sincan'daki ofisinin de 3 aydır kirasını ödemediği ortaya çıktı

Bir yıl önce kurduğu Ekrim İnşaat ile TCDD'nin son 3 aydır ihalelerine giren ve 50 ihalenin 10'unu kazanan Emine Alioğlu'nun şirketi tabela çıktı. Ekrim İnşaat adlı şirketin bulunduğu daireye yaklaşık dört aydır kimsenin uğramadığı, kirasının da üç aydır ödenmediği öğrenildi. Sincan Atatürk Mahallesi Lale Caddesi Kayı Pasajı 34 numaralı daire yaklaşık 5 ay önce tutuldu. Ancak sahiplerini kimse göremedi. Kayı Pasajı'nın yöneticisi, kira kontratını dükkanın sahibiyle yaptıklarını kendisi de dahil pasajdaki diğer işyeri sahiplerinin de Ekrim İnşaat şirketinin sahibini tanımadıklarını anlattı. İş yerinin kapısının kilitli olduğu ve içeride de birkaç parça eski mobilya bulunduğu görüldü. İş yerinin camlarına ise mahkemelerden gönderildiği anlaşılan tebligat kağıtlarının yapıştırılmış olduğu dikkat çekti. Bu da Ekrim İnşaat'a uzun süredir kimsenin uğramadığının bir başka göstergesiydi.

Dairenin sahibi İbrahim Ayaşlı, 4-5 ay önce Cevit Alioğlu isimli bir kişiye telefonla dairesini kiraladığını ve ilk iki aylık 80 milyon lira kiranın peşin ödendiğini söyledi. Ayaşlı, "Daire 4-5 aydır kiralık ancak, 3 aylık kirayı henüz ödemediler. Ne olacak ben de bilmiyorum. Sanırım Cevit Bey İstanbul'daymış. Dairenin içinde de eşyaları var. Ancak ne gelen var ne giden" dedi.

Web listesinden çıktı
Öte yandan, AKP Kadınlar Kolu MKYK üyesi olan Emine Alioğlu, TCDD ihalelerindeki yüksek performansı dün VATAN'da haber olunca partideki görevinden de istifa etmek zorunda kaldı. Alioğlu'nun parti yönetiminin isteğiyle istifa ettiği öğrenildi. Alioğlu, istifasının hemen ardından AKP'nin internetteki web sitesinde yer alan Kadın Kolları MKYK üyeleri listesinden de çıkarıldı.

Yeşil kartı da var
Bir yıllık şirketi ile TCDD'den 10 ihale alan Alioğlu'nun aynı zamanda yeşil kart sahibi olduğu anlaşıldı. Alioğlu'nun dün hakkında çıkan haberlere cevap vermek üzere bir TV kanalına giderken, lüks bir siyah Mercedes'e binmesi de dikkati çekti.

Haberin Devamı