Gazete Vatan Logo

TC No İle SSK SGK Gün Sorgulama Ve Sigorta Dökümü Alma

SSK gün sorgulama ve SGK hizmet dökümünüzü alarak, sigorta b ilgilerinize ulaşabilirsiniz. Haber detayında açıklanan bilgiler doğrultusunda SSK prim sorgulama, SGK gün sorgulama ve hizmet sorgulama işlemlerini gerçekleştirebilirsiniz.

Sosyal Güvenlik Kurumu, vatandaşların bilgi alması için internet üzerinden de hizmet vermektedir. İnternet üzerinden kolay bir şekilde erişebilir durumda olan bu bilgiler sayesinde tüm vatandaşlar bu hizmetlerden yararlanabilmektedir. Sigortası ile ilgili bilgi almak, sigorta gün sayısı öğrenme, hizmet sorgulama ve sigorta takibi yapmak isteyen okuyucularımız haberimizdeki adımları takip ederek kolayca bu işlemlerini halledebilmektedir.

SSK HİZMET SORGULAMA

SSK GÜN SORGULAMA


SSK SORGULAMA


NE ZAMAN EMEKLİ OLURUM?

TC Kimlik No İle SSK-SGK Hizmet Dökümü Ve E-SGM Sorgulama İşlemi

E-SGM Giriş! Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından sunulan E-SGM portalı hizmetleri, vatandaşların sigorta konusunda danışacakları en önemli portallardan birisidir. Bu portal üzerinden sigorta ile ilgili tüm bilgiler sorgulamaya açılmıştır. Bu sayede vatandaşlar, Sosyal Güvenlik Kurumu’na gitmeye gerek kalmadan internet üzerinden istedikleri bilgilere ulaşabilmektedir. Bu konuda herhangi bir ücret ödenmesi gerekmediği gibi tüm hizmetler tamamen ücretsiz olarak internet üzerinden sunulmaktadır. E-SGM üzerinden bilgi almak isteyen vatandaşlar, bu konuda sisteme kendi bilgilerini girmesi gerekmektedir.

4A Hizmet Bilgisi

Hizmet menüsünden 4A hizmet bilgisi, sadece SSK’sı olanlar için geçerlidir. Bir iş yerinde çalışan kişiler için işveren tarafından yapılan bu sigorta, 4A olarak adlandırılmaktadır. Bu nedenle bu tür sigortası olan kişiler sistemde 4A hizmet bilgisini seçmesi gerekmektedir. 4A hizmet bilgisi seçildikten sonra kişinin sigortası ile ilgili tüm bilgiler sunulmaktadır. Özet bilgilerin yanında detaylı bilgilerin de sunulduğu bu sayfa üzerinden vatandaşlar tüm bilgileri öğrenebilmektedir. Toplan gün sayısı ve toplam kazancın yanında, kişilerin aylık ve yıllık bazda kaç gün çalışarak kaç para kazandığı gibi tüm detaylar yayınlanmaktadır. Bunun yanında kişiler sigortalarının düzenli ödenip ödenmediğini de öğrenmesi, takip etmesi mümkündür.

4B Hizmet Bilgisi

BAĞKUR’lu olan kişiler, 4B hizmet bilgisi seçeneğini seçmesi gerekmektedir. Kişilerin BAĞKUR ya da SSK hesabı bulunmadığı durumlarda sistem tarafından hata mesajı yayınlanmaktadır. Bu tür durumlarda kişi bulunamadı hatası verilmektedir. Bu tür durumlarda kişiler diğer seçeneği de seçerek sigortalarını kontrol edebilmektedir. 4B hizmet bilgisi bölümünde de kişilerin aynı şekilde bilgileri yer almaktadır.

4B hizmet bilgisinde kişilerin BAĞKUR hesaplarına kendileri ödeme yaptıkları için ödeme bilgilerinin yanında borç bilgisi gibi farklılıklar da bulunmaktadır. Bu nedenle BAĞKUR sigortası olanlar, bu tür bilgilere ulaşmak için de 4B hizmet bilgisi bölümünden yararlanabilmektedir. Haberimizde yer alan bu bilgiler ile birlikte tüm vatandaşlar sigortaları ile ilgili detaylı bilgilere ulaşarak sorgulama yapabilmektedir. Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından sunulan bu hizmetler ile birlikte sigorta konusunda her zaman hesabınızı takip edebilir ve sigortanız ile ilgili bilgilere ulaşabilirsiniz.

Haberin Devamı