Gazete Vatan Logo

TC No İle SSK Prim Gün Sorgulama İşlemini SGK Esgm Hizmet Girişinden Yapabalirsiniz

TC kimlik no ile SSK sorgulama işlemini online ve şifresiz olarak yapmak esgm hizmet girişi sayesinde gerçekleştirilebilmektedir. Sosyal Güvenlik Kurumu, sigortalılar ve emekli olmak isteyen kişiler için SSK prim sorgulama ve SSK gün sorgulama işlemlerini online olarak sunmaktadır. Bu hizmet sayesinde Sosyal Güvenlik Kurumu’na gitmeye gerek kalmadan istenilen SSK gün sorgulama bilgileri, internet üzerinden öğrenilebilmektedir. Bu konuda yardım duyan ya da bilgilerini sorgulamak isteyen sigorta sahipleri, Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından sunulan resmi hizmetlerden ücretsiz olarak yararlanabilmektedir.

SGK tarafından vatandaşların SGK gün sorgulama ve SSK prim sorgulama ile bilgi alması amacıyla oluşturulan E-SGM hizmet giriş portalı, tüm ihtiyaçlarınızı giderebilecek kapasitededir. TC Kimlik No ile SSK SGK hizmet dökümü numaranız ile internet üzerinden ulaşabildiğiniz bilgilerden birisi de SGK SSK hizmet dökümü sorgulama işlemleri. SSK SGK hizmet dökümü sorgulama işlemlerini TC kimlik numaranız ile kolaylıkla yapabilirsiniz. TC kimlik no ile ssk sgk hizmet dökümü nasıl öğrenilir ve nasıl sorgulanır haberimizin detaylarında yer alan bilgilerden okuyabilirsiniz.

SSK HİZMET SORGULAMA

SSK GÜN SORGULAMA

SSK SORGULAMA

E DEVLET GİRİŞ

E-SGM Prim Gün Sorgulama

Sosyal Güvenlik Kurumu’nun resmi portalı olan E-SGM, kişilerin kimlik bilgileri ile giriş yapabildiği bir internet sitesidir. Bu siteye giriş yaparken, kimlik bilgilerinizi doğru bir şekilde girmeniz yeterli olacaktır. Bu sayede E-SGM menüsüne ulaşım sağlanabilmektedir. Prim gün sorgulamanızı öğrenmek için bu menüden ilk olarak hizmet, ardından ise açılan yeni menüde 4A ve 4B seçeneğini seçmeniz gerekmektedir. (4A için sigortalılar, 4B için ise BAĞKUR’lular ) bu şekilde bağlantıları takip ederek gün bilginize ulaşabilirsiniz.

Gün bilginizin yanında ne kadar kazancınızın olduğu, kaç gün çalıştığınızı, hangi aylar kaç gün çalıştığınızı kolaylıkla öğrenebilirsiniz. Aynı zamanda SSK hizmet dökümü olan bu sayfadaki bilgiler üzerinden, genel sigorta takibinizi de yapabilirsiniz. Sigortanızın düzenli ödenip ödenmediğine, eksik ödenip ödenmediğine kadar her konuda bu sayfa üzerinden yardım alarak bilgi edinebilirsiniz. Bu sayede sigortanız ile ilgili bilgiler her zaman elinizin altında olduğu için kolaylıkla istediğiniz zaman ulaşım sağlayabilirsiniz. Bu imkanın yanında aynı zamanda E-Devlet üzerinden de sorgulama yapabilmeniz mümkündür.

E-Devlet Prim Gün Sorgulama

E-SGM’nin yanında E-Devlet üzerinden de prim gün sorgulaması yapabilmeniz mümkündür. Bunun için ilk olarak E-Devlet portalına giriş yapmanız gerekmektedir E-Devlet üyeliği olmayan kişilerin üyeliğini alarak giriş yapabileceği bu portal üzerinden sadece prim gün sorgulama değil, Sosyal Güvenlik Kurumu ile ilgili diğer işlemlerinizi de yapabilirsiniz. Prim gün sorgulama için Sosyal Güvenlik Kurumu menüsü altında bulunan 4A, 4B ve 4C seçeneklerinizden sigorta türünüze göre seçim yaparak gün sorgulamanızı kolayca yapabilirsiniz.

Burada yayınlanan bilgiler dahilinde gün sorgulamanın yanı sıra diğer sigorta bilgilerinizi de ulaşabilirsiniz. Sigortası olan ve sigortası hakkında bilgi sahibi olmak isteyen okuyucularımız haberimizdeki adımları takip ederek E-Devlet üzerinden ya da E-SGM üzerinden kolayca primleri hakkında bilgi alabilmektedir. Bu konuda tüm online sistemlere ücretsiz olduğu gibi E-Devlet üyeliği olmayan kişilerin sadece şifre alırken şifre ücretini ödemesi gerekmektedir.

Haberin Devamı