Gazete Vatan Logo

TC no ile SGK borç sorgulama ve BAĞKUR borcu sorgulama ekranı burada!

TC kimlik numaranızla borç sorgulamanızı ve BAĞ-KUR borç sorgulamanızı tek bir ekran üzerinden yapabilirsiniz. Bu işlemleri nasıl ve nereden yapacağınızı haberimizden öğrenebilirsiniz.

TC no ile SGK borç sorgulama ve BAĞKUR borcu sorgulama ekranı burada!

SGK yani Sosyal Güvenlik Kurumuna yatırmanız gereken prim ve sigortaları yatırmadığınız zaman bir borç oluşur. Bu borcu ödemediğiniz zaman Sosyal Güvenlik Kurumunun sağlık hizmetlerinden yararlanamayabilirsiniz. Bu tür sorunların olmaması için ödemeniz gereken prim ve sigortaları ödemelisiniz. Bağlı olduğunuz kuruma göre prim ve sigorta yatırmanız gereklidir. SSK ve BAĞ-KUR’a bağlı olan vatandaşlar prim ve sigorta yatırmaları gereklidir. Bu yatırdıkları prim ve sigortalar sayesinde sosyal güvenlik kurumunun sosyal güvencelerinden faydalanabilirsiniz. Yatırmanız gereken prim ve sigortaları tamamladığınızda ise bağlı olduğunuz kurumdan emekli olabilirsiniz ve emekli maaşı alabilirsiniz.

Lütfen yönlendirildiğiniz sitede kimlik bilgilerinizi paylaşmayınız.

SGK BORÇ SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ!!

BAĞKUR BORÇ SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ!

GSS BORÇ SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

Yatırmanız gereken prim ve sigortaları borç sorgulama işlemi ile öğrenebilirsiniz. Gelişen internet teknolojisi sayesinde çoğu işleminizi internet üzerinden gerçekleştirebilirsiniz. Borç sorgulama işlemlerini de internet üzerinden gerçekleştirebilirsiniz. SGK kurumu interneti en iyi kullanan kurumlardan birisidir. İnternet uygulamasına giriş yaparak birçok işleminizi gerçekleştirebilirsiniz. SGK, BAĞ-KUR ve GSS borç sorgulama işlemlerini de internet üzerinden gerçekleştirebilirsiniz.

Haberin Devamı

BAĞ-KUR’a bağlı olan vatandaşlar sosyal güvenceden faydalanabilmek için her ay düzenli olarak prim yatırmaları gereklidir. Bu yatırılan primler sayesinde vatandaşların hastane ve kaza masraflarını kurum karşılamaktadır. Ayrıca emeklilik yaşınız geldiğinde emekli olabilirsiniz. Yatırmanız gereken prim miktarlarını ise BAĞ-KUR borç sorgulama işlemi ile öğrenebilirsiniz. BAĞ-KUR borç sorgulama işlemini de internet üzerinden gerçekleştirebilirsiniz. Eğer hiçbir kurumun sosyal güvencelerinden yararlanmıyorsanız genel sağlık sigortasından yararlanabilirsiniz. Genel Sağlık Sigortası’ndan yararlanabilmek için ilk olarak yaşadığınız şehrin sosyal yardımlaşma ve dayanışma vakfına giderek gelir tespiti yaptırmanız gereklidir.

Haberin Devamı

Bazı belgeleri de ayarladıktan sonra genel sağlık sigortasından yararlanabilirsiniz. Yatırmanız gereken primleri GSS borç sorgulama işlemi ile öğrenebilirsiniz. GSS borç sorgulama işlemini de internet üzerinden gerçekleştirebilirsiniz. GSS ve BAĞ-KUR borç sorgulama işlemini internet üzerinden E-Devlet sistemi aracılığı ile gerçekleştirebilirsiniz. E-Devlet sisteminden işlem gerçekleştirebilmek için ise sisteme giriş yapmanız gereklidir. E-Devlet sistemine giriş yaparak GSS ve BAĞ-KUR borç sorgulama işlemini gerçekleştirebilirsiniz.

E-Devlet sisteminden işlem gerçekleştirebilmek için sisteme giriş yapmalısınız. Ana sayfada yer alan sisteme giriş linkini tıkladıktan sonra karşınıza sisteme giriş yolları gelmektedir. Bu giriş yollarından herhangi bir tanesini seçerek sisteme giriş yapabilirsiniz. Bu giriş yollarından E-Devlet şifresi ile giriş yolunu seçtiğiniz zaman sisteme T.C. kimlik numaranızı ve E-Devlet şifrenizi girmeniz gereklidir. E-Devlet şifreniz yok ise eğer şifrenizi istediğiniz PTT kurumundan 2 TL karşılığında alabilirsiniz. Şifrenizi aldıktan sonra sisteme giriş yapabilirsiniz. Sisteme giriş yaptıktan sonra ana sayfada bulunan e-hizmetler bölümüne giriş yapmalısınız. Bu bölümde bütün hizmetler yer almaktadır. Bu bölümden sosyal güvenlik kurumunu bulduktan sonra alt bölümlerinden bağlı olduğunuz kuruma göre borç sorgulama işlemini gerçekleştirebilirsiniz. 4B hizmetleri bölümü altından bağ-kur borç sorgulama, diğer hizmetler bölümü altından GSS borç sorgulama işlemini gerçekleştirebilirsiniz.

Haberin Devamı