Gazete Vatan Logo

TC kimlik no ile SSK prim sorgulama ve SGK sorgulama işlemleri!

TC kimlik numaranızı kullanarak SSK prim sorgulama ve SGK sorgulama işlemlerini kolaylıkla yapabilirsiniz. Bu işlemleri yapmak sadece birkaç dakikanızı alacak. Nasıl yapacağınıza haberimizden ulaşabilirsiniz.

TC kimlik no ile SSK prim sorgulama ve SGK sorgulama işlemleri!

Küçük yaştan itibaren bizlere hep sorulan sorulardan biri ‘’Büyünce ne olacaksın?’’ idi. Bu soruya kimimiz öğretmen, kimimiz doktor, kimimizde ressam olarak cevapladık. Ve oldukça küçük yaşlardan itibaren bu istediğimiz meslek için okuduk. Çalıştık, hem de yıllarca hiç durmadan hep iyi bir meslek sahibi olmak için kendimizin istediği bir işi yapmak için daima çalıştık. Bunun için bazılarımız zorlu sınavları aştı, bazılarımız ise güçlü aşamalardan geçti. Sonuç olarak hepimiz bir meslek sahibi olmaya hak kazandık. Çalışma hayatına atıldık. Para kazanmak ve daha iyi yaşam standartlarına sahip olabilmek için hiç durmadan gece gündüz çalıştık. Ve artık her şeyi ardımıza bırakıp rahat bir nefes alacağımız günün gelmesini sabırsızlıkla beklemeye başladık.

Lütfen yönlendirildiğiniz sitede kimlik bilgilerinizi paylaşmayınız.

SGK HİZMET DÖKÜMÜ detayları için TIKLAYINIZ!

SSK GÜN SORGULAMA detayları için TIKLAYINIZ!

NE ZAMAN EMEKLİ OLURUM UYGULAMASI VE DETAYLAR!

SGK BORÇ SORGULAMA HAKKINDA DETAYLI BİLGİLER!

Haberin Devamı

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

Şehrin o kalabalık ve gürültülü yaşamından kopup, sakin bir kasabada sessiz sakin yaşamın hayallerini bile kurmaya başladık. İşte geleceğimizi garanti altına almak için hem de emekli olabilmek için her birimiz çalışmış olduğumuz yani sahip olduğumuz meslek gruplarına göre bir kuruma ya da kuruluşa prim borcu ödemeye başladık. Ödemiş olduğumuz bu prim ücretleri ayrıca yarın bir gün başımıza gelen ani bir kaza da ya da hastalıkta hastane masraflarının ve eczanede olan ilaç masraflarının belli bir oranda karşılanmasını bu prim ödediğimiz kurum tarafından karşılanmasını sağlamıştır. Böylece bu konularda olan maddi sıkıntımız az da olsa hafifler ve bizim cebimize katkıda bulunur.

Her ay maaşımızı aldıktan sonra ödemiş olduğumuz bu prim ücretleri kuruluşlarını üç ana başlık adı altında toplamak mümkündür. Emekli Sandığı, SSK ve son olarak da BAĞ KUR bu bahsedilen prim ücretlerini alan ve bireyin emekli olmasını sağlayan kurumlardır. Bu kurum ve kuruluşlar günümüzde tek bir çatı altında toplanmış durumdadır. Sosyal Güvenlik Kurumu altında toplanan bu kuruluşlara erişim sağlayabilmek için sadece kurum binasına gidip işlemlerini halledebilirler. Ancak bu kurumlara işi düşen yalnızca bizler değilizdir. Çünkü her vatandaşın çoğu zaman böyle kurumlara işleri düşmektedir. Dolayısıyla sizin işlem yapabilmeniz için öncelikle kurum binasına geldikten sonra işlem yapabilmek için sıra almamız gerekir. Ama almış olduğumuz bu sırayı beklemek herkes için çok sıkıcıdır. Ayrıca sıra beklerken belki de bize sıra gelmez ve de işlemimiz ertesi güne kalabilir. Bunun için günlerimiz ve saatlerimiz gidebilir. Lakin hiçbirimizin ufak tefek işlemler için kaybedecek bu kadar çok zamanı yoktur. Bu sebeple tam da biz vatandaşlar için geliştirilen online hizmetlerden yararlanmak oldukça kolaydır. İnternet uygulamaları içinden vatandaşların en çok kullanmış olduğu uygulamalardan önde gelen kurum ise Sosyal Güvenlik Kurumudur. Kurum da vatandaşlar tarafından bu kadar çok ilgi gördüğü için internet üzerinde ki olan gelişmelerini daha da arttırmış vatandaşların işlemlerini daha kolay halletmelerini sağlamıştır. Online hizmetlerden yararlanabilmek için öncelikle e-Devlet şifresi almanız gerekir. Bu şifre ile SGK hizmet dökümü belgesi alabilirsiniz. Öncelikle PTT şubesine gitmeniz gerekir. Bu şifreyi almak için nüfus cüzdanınız ile memura e-Devlet şifresi almak istediğinizi belirtiniz. Sonrasında 2 TL olan işlem ücretini görevliye teslim edip kapalı bir zarf içinde sisteme giriş şifrenizi alınız. Bu şifre ile artık çok kolay biçimde SGK hizmet dökümü belgesine ulaşabilirsiniz. E-Devlet sistemi sayesinde SGK hizmet dökümü işlemlerini bu sistemde bulunan e-hizmetler kategorisi üzerinden yapılabilmektedir. Burada yer alan alfabetik listeli kamu kurumları listesi içerisinde Sosyal Güvenlik Kurumu’nun alt listesine ulaşılarak, online SGK hizmet dökümü alma işlemi kolay bir şekilde gerçekleştirebilmektedir.

Haberin Devamı

Sigorta ile sorumlu olan vatandaşlar SSK sorgulama işlemlerini yapmak isteyen vatandaşlar için Sosyal Güvenlik Kurumu’nun bu ekranda yer alan ‘4A hizmet bilgisi’ bilgisayarına giriş yapmaları yeterli oluyor. Sigorta mükellefleri SSK sorgulama işlemleri ile e-Devlet sisteminden SSK sicil numarası, SSK hizmet süresi, aylık ve toplam prim ödemesi, hizmet süresi ve buna benzer güncel sigorta verilerini içeren ayrıntılı bir döküm alabilme imkânına sahip olabiliyor. Sosyal Güvenlik Kurumu’nun daima ve sürekli hızla gelişen modern teknolojiye sahip en etkin biçimde uyum sağlayabilirsiniz ve de vatandaşlara son derece pratik bir sigorta hizmeti sunuyor olması vatandaşların sigorta hizmetlerinde çok daha kaliteli standartlardan yararlanabilmesine yardımcı olmaktadır.

Haberin Devamı