Gazete Vatan Logo

TC kimlik no ile SSK BAĞKUR sorgulama nasıl yapılıyor?

TC kimlik numaranızla SSK BAĞKUR sorgulamanızı yapabiliyorsunuz. SSK BAĞKUR sorgulamanızı E-Devlet üzerinden yapabilirsiniz. SSK BAĞKUR sorgulamanın ayrıntıları haberimizde.

TC kimlik no ile SSK BAĞKUR sorgulama nasıl yapılıyor?

Vatandaşlar Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) kurulmadan önce farklı farklı kurumlara bağlılar idi. SSK’ya bağlı olan vatandaşlar SSK kurumuna çalıştıkları iş yeri düzenli bir şekilde her ay sigortasını ödemekteler idi. Bu ödenmekte olan sigorta sayesinde SSK kurumunda çalışmakta olan vatandaşların çalıştığı zaman dilimindeki kaza ve de hastane masrafları karşılanmakta idi. SSK kurumuna bağlı olan vatandaşlar sigortalarını tam olarak ödemiş ise ve de emelilik yaşı gelmiş ise SSK kurumu vatandaşı direkt olarak emekli yapmaktadır. Bağ kur kurumuna bağlı olan vatandaşlar ise bağ kur kurumuna SSK kurumunda olduğu gibi her ay düzenli olarak prim ödemeleri gerekmektedir. Bu ödenmekte olan primler sayesinde vatandaşın kaza ve hastane masraflarını karşılar ve vatandaşın da emeklilik yaşı geldiği zaman ise vatandaşı emekli yapar

SGK HİZMET DÖKÜMÜ detayları için TIKLAYINIZ!

SSK GÜN SORGULAMA detayları için TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

Vatandaşların bu yatırdıkları prim ve de sigortalar il ilgili bilgileri Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) kurulmadan önce bağlı oldukları kurumlara giderek bilgi edinebilirler idi. Sosyal Güvenlik Kurumu kurulduktan sonra ise vatandaşların hepsi Sosyal Güvenlik Kurumuna (SGK) bağlı olarak çalışmaktadırlar. Sigortalarını ve de primlerini sosyal güvenlik kurumuna (SGK) yatırılır ve de vatandaşları artık sosyal güvenlik kurumu (SGK) emekli yapar. Eskiden olduğu gibi ve aynı şekilde Sosyal Güvenlik Kurumu bu yatırılmakta olan sigorta ve primler sayesinde herhangi bir kaza ya da hastane masraflarını karşılamaktadır. Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) vatandaşlar için farklı farklı uygulamalar geliştirmiştir. Bu uygulamalar; emekli maaş hesaplama, ne zaman emekli olurum, emekli maaşı sorgulama, SSK BAĞKUR sorgulama gibi programlar sayesinde vatandaşlar hesaplama işlemlerini çok pratik bir şekilde yapmaları mümkün olacaktır. Vatandaşlar bu programları kullanabilmeleri için bazı emeklilik ve sigorta bilgilerine ihtiyaç vardır. SSK BAĞKUR sorgulama belgesi sayesinde bu bilgilerin hepsine erişim sağlamanız mümkün olacaktır. Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) e- devlet hizmetleri altında yer aldığı için SSK BAĞKUR sorgulama belgesine e- devlet sisteminden ulaşmanız mümkündür. E- devlet sisteminden SSK BAĞKUR sorgulama belgesine ulaşabilmek için e- devlet sistemine giriş yapmanız gerekir. SSK BAĞKUR sorgulama için e- devlet sistemine giriniz buradan e- devlet anasayfasında yer almakta olan sisteme giriş yapınız. SSK BAĞKUR sorgulama için E- devlet sistemine giriş yapmanız için e- devlet şifresine sahip olmanız gerekmektedir. E- devlet şifresine sahip olmak istiyor iseniz sizlere en yakın bir PTT şubesine giderek TC. Kimlik Numaranız ve de 2 TL işlem ücreti karşılığında sizde bir e- devlet şifresine sahip olursunuz. e- devlet şifrenizi aldıktan sonra sisteme tc kimlik numaranız ve aldığınız şifre ile giriş yapabilirsiniz. Daha sonra açılan sayfa da yer alan e- hizmetler bölümüne tıklamanız gerekmektedir. Bu bölümde yer alan e- devletin hizmet verdiği bütün hizmetler bulunmaktadır. Daha sonra ise Sosyal güvenlik kurumunu seçmelisiniz. Sosyal Güvenlik Kurumunda bulunan 4A hizmetleri adı altından 4A hizmet dökümü seçeneğini seçerek SSK BAĞKUR sorgulama ya da hesaplatma işlemlerini buradan yapmanız mümkün olacaktır.

Haberin Devamı