Gazete Vatan Logo

TC kimlik no ile SGK prim borç sorgulama ve SSK hizmet dökümü sorgulama

TC kimlik no ile SSK prim sorgulama yaparak prim gün sayınızı öğrenmek istiyorsanız SGK hizmet dökümü sorgulama işleminizi yapınız. Bu sorgulama işlemlerini nasıl yapacağınızı haberimizden devamından okuyabilirsiniz.

TC kimlik no ile SGK prim borç sorgulama ve SSK hizmet dökümü sorgulama

Hayatımız boyunca karşımıza halletmemiz gereken işler çıkar. Bu işlemlerin sırası sayısı ve türü oldukça farklıdır. Lakin ne kadar farklı olursa olsun bizler bu işlemleri yapmaya mecbur kalırız. Gelişen ve daima ilerleyen internet teknoloji içinde artık az da olsa işlerimiz daha da hafiflemiştir. Çünkü artık günümüzde kullanılan ileri teknoloji sayesinde vatandaşların işlem yaparken ki harcadığı zaman daha da azalır ve bu sayede de hiç vakit kaybı yaşamamış olurlar. Genelde bu tarzda ki kamu işlemlerinde ilgili binaya gitmek gerekir. Ama bu binalara gidip işlemlerimizi halletmek içinde sıra almamız ve sıramızın gelmesini beklememiz gerekir. Bu da oldukça yorucudur. Yani kendilerine sıra gelmesi zaman alabilir.

Lütfen yönlendirildiğiniz sitede kimlik bilgilerinizi paylaşmayınız.

SGK HİZMET DÖKÜMÜ detayları için TIKLAYINIZ!

SSK GÜN SORGULAMA detayları için TIKLAYINIZ!

NE ZAMAN EMEKLİ OLURUM UYGULAMASI VE DETAYLAR!

SGK BORÇ SORGULAMA HAKKINDA DETAYLI BİLGİLER!

Mesai saatlerine sığmayabilir bu nedenle işlemleri ertesi güne sarkabilir. Bu nedenle vatandaşların sinirleri bozulabilir. Böyle aksaklıklar olmaması için boşuna sıra bekleyerek vakit kaybetmek istemezler.

Haberin Devamı

İşte tam da bu sırada imdatlarına internet yetişir. İnternetteki online işlemleri kullanım tüm dünyada harekete geçmiştir. Ve haliyle ülkemizde bu gelişen teknolojiden geri kalmamış, dünyada ki bu teknolojik ilerlemeleri yakından takip etmiştir. Böylelikle internetin kullanım alanı oldukça artmıştır. İnternetten online sistem sayesinde hiç sıra beklemeden, mesai saati fark etmeksizin işlemlerini halledebilirler. İnternetteki bu uygulamaları aktif bir şekilde kullanan kurumlardan biri de Sosyal Güvenlik Kurumudur. Artık günümüz ilerleyen teknolojisinde SGK hizmet dökümü belgesi online yapılabilen bir işlemdir.

Sosyal Güvenlik Kurumunun uyguladığı bu online işlem sayesinde SGK sigortalı hizmet dökümü alma işlemidir. Bu sistem SSK (4A), BAĞ KUR (4B), Emekli Sandığı (4C), SGK sorgulama ne zaman emekli olacağım gibi tüm sorulara yanıt verebilen bir sistem olarak tasarlanmıştır. Öncelikle belirtmeliyiz ki bu işlemleri gerçekleştirebilmeniz için sigorta bilgilerinizin tamamını bilmeniz gerekir. Bu bilgileri de yine SGK hizmet dökümü belgesi alarak ulaşabilirsiniz. Sosyal Güvenlik Kurumuna bağlı olan bu vatandaşlarımız bu belgeyi kolay bir şekilde temin edebilirler. Bu sistem aracılığı ile vatandaşlar; SSK prim ödenen gün sayısını, BAĞ-KUR kurumuna bağlı şekilde ne kadar çalıştıklarını, hangi aylarda ne kadar prim ücreti yatırdıklarını, sigortalı olarak ilk hangi tarihte işe girdiklerini, ne kadar süre sigortalı olarak çalıştıklarını öğrenebilirler. Bu belgeleri öğrenmek için ise Sosyal Güvenlik Kurumuna nüfus kâğıdı ile gidip öğrenebilirsiniz. Ama eğer ki olurda benim vaktim yok ne zaman bu kuruma gideyim gidemem diyorsanız da internet üzerinden yine aynı bu bilgileri öğrenebilirsiniz. Hem sizin hiç vaktini almaz hem de sıra beklemeden pratik bir şekilde işleminizi gerçekleştirebilirsiniz.

Haberin Devamı

Yapmanız gereken birkaç işlem vardır. Bunları öğrenmek için yazımızı okumaya devam ediniz. Öncelikle en yakınınızda bulunan bir PTT merkez şubesine gidiniz. T.C. kimlik numaranızın belirgin bir şekilde yazılı olduğu nüfus cüzdanınız ile ilgili görevliye e-Devlet şifresi almak istediğinizi beyan ediniz. Görevliye nüfus cüzdanınızı ve 2 TL olan işlem ücretini takdim ediniz. Sonrasında görevli de sizlere kapalı bir zarf takdim edecektir bu zarfı yönergeler doğrultusunda açınız. Aksi takdir de bu yönergeler doğrultusunda açmazsanız içerisinde yer alan e-Devlet şifreniz hasar görebilir. Hemen sonra internet ile erişiminizi sağlayınız. E-Devletin resmi ana sayfasına bu almış olduğunuz şifre ve T.C. kimlik numaranız ile giriş yapınız. Ana ekranda sol üst köşede bulunan E-Hizmetler bölümüne geliniz. Buradan Sosyal Güvenlik Kurumunu bulmanız gerekir. Kısa yoldan bulmak için oradaki harf sıralamasından ‘’S’’ harfine tıklayınız. Sonrasında kurumu seçiniz. Alt başlık olarak da SGK hizmet dökümünü tıklayınız.

Haberin Devamı

Ekrana yansıyacak olan sayfada ise sizin kendi kimlik bilgilerinizi girmeniz istenir. Bu bilgileri doğru ve tam bir biçimde ilgili alanlara doldurmanız gerekir. İstenen bilgileri gerekli alana doğru bir şekilde girdikten sonra yapmanız geren en son şey sorgulama işlemini tek tuşla başlatmak olacaktır. Sonrasında karşınıza en yeni en güncel ve en doğru SGK hizmet dökümü gelecektir.

Haberin Devamı

SSK sorgulama ve SGK hizmet dökümü işlemini böylece çok kısa bir zamanda halletmiş olacaksınız. Bu gelişmiş teknolojinin sağlamış olduğu mükemmel sistem ile oturduğunuz yerden yalnızca internete erişim sağlayarak SSK priminizin yatıp yatmadığını, yatıyorsa kaç lira üzerinden yattığını, hangi kurum üzerinden yatırıldığını, bu kurumda ne zaman işe başladığınızı, daha evvelden çalışmış olduğunuz kurumlarda ne zaman işe girdiğinizi ya da ne zaman işten ayrıldığınıza kadar her türlü bilgiyi öğrenebilirsiniz.