Gazete Vatan Logo

TC kimlik no ile SGK hizmet dökümü alma ve SSK sorgulama işlemleri

SGK hizmet dökümü alma ve SSK sorgulama işlemlerini yapmak için E-Devlet sistemini kullanmanız gerekiyor. SGK hizmet dökümü alma ve SSK sorgulama işlemi için çok kısa bir zaman ayırmanız yeterli olacaktır. Peki SGK hizmet dökümü alma ve SSK sorgulama nasıl yapılır? Devamı haberimizde.

TC kimlik no ile SGK hizmet dökümü alma ve SSK sorgulama işlemleri

İnternet üzerinden günümüzün teknolojisi sayesinde oturduğumuz yerden birçok şey yapabilmemiz mümkündür. İnternet üzerinden birçok alım satım işlemi alışveriş işlemleri yapılabildiği gibi sosyal medyanın yanında artık devlet dairesi işlemleri de yapılabilmektedir. Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) günümüzde sağladığı birçok kolaylık ile vatandaşlarına daha iyi hizmet vermeyi amaçlamaktadır. SGK’nın kendine ait oluşturmuş olduğu internet platformu sayesinde artık SGK’ya ait işlemlerimizi hiçbir devlet dairesi kurum veya kuruluşlarına gitmeden oturduğumuz yerden yapabilmekteyiz.

SGK HİZMET DÖKÜMÜ detayları için TIKLAYINIZ!

SSK GÜN SORGULAMA detayları için TIKLAYINIZ!

NE ZAMAN EMEKLİ OLURUM UYGULAMASI VE DETAYLAR!

SGK BORÇ SORGULAMA HAKKINDA DETAYLI BİLGİLER!

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

SGK’ya ait devlet dairesi işlemlerinden sizler için bu yazımızda anlatacak olduğumuz işlem SGK yani Sosyal Güvenlik Kurumu’na ait olan SGK hizmet dökümü alma ve SSK sorgulama işlemleridir. İşlemlerin yapılması oldukça basittir ve oldukça kısa süren yani dakikalar içerisinde yapabileceğiniz işlemlerdir.

Haberin Devamı

SGK yani Sosyal Güvenlik Kurumu, kendi işlemlerini internet sistemi ile yapabilmeniz için bir platform oluşturmuştur. Bu internet uygulama sisteminin adı E-Devlet resmi sistemidir. Daha önceki yıllarda iki resmi site üzerinden işlemlerini yapabildiğimiz SGK, iki resmi sitesinden şifresiz işlem yapabildiğimiz bir resmi sitesini kapatma kararı alıp, o site üzerinden işlem yapımını durdurdu. Şifresiz işlem yapabildiğimiz bu resmi sitenin ismi E-SGM resmi sitesiydi. Sistemin şifresiz işlem yapması güvenlik ile ilgili sorunlar oluşturduğu ve işlemlerde aksaklık oluştuğu nedeni ile kapatıldığı bilinmektedir. Bu nedenle artık işlemlerimizi şifresiz olarak yapabilmemiz mümkün değildir. Bunun yerine şifreli olarak güvenli bir şekilde E-Devlet sistemi üzerinden işlemlerimizi yapabiliyoruz. E-Devlet sistemi oldukça güvenli ve işlemler açısından oldukça düzenli bir resmi sitedir. E-Devlet resmi internet sistemi üzerinden işlem yapabilmek için belirtmiş olduğumuz gibi güvenlik nedeni ile bir şifrenizin olması gerekmektedir. Bu şifreye E-Devlet şifresi denir ve PTT şubelerinden alınmaktadır.

Haberin Devamı

Eğer bir E-Devlet şifresine sahip değilseniz size en yakın PTT yani postane şubesine nüfus cüzdanınız ile birlikte gidip, E-Devlet şifresi alma başvurusunda bulunmanız gerekmektedir. Başvuru sonucunda kimlik bilgileriniz kullanılarak sizin adınıza bir E-Devlet şifresi oluşturulmaktadır. Şifreniz kimlik bilgileriniz ile oluşturulduktan sonra işlem ücreti olan 2 TL’yi ödediğinizde şifrenizi teslim alabilirsiniz. Şifreniz sizin kimlik bilgileriniz ile alınmış olup size özel olduğu için başka biri adına işlem yapabilmeniz mümkün değildir. Bu nedenle şifrenizi kimseyle paylaşmamanızı öneririz. Almış olduğunuz bu şifre geçici bir şifre olacaktır. Sisteme ilk girişinizi yaptıktan sonra sistem sizden kendiniz için bir şifre oluşturmanızı isteyecektir. Şifrenizi oluşturduktan sonra unutmamanızı tavsiye ederiz. Şifrenizi unuttuğunuz takdirde PTT şubesine gidip bildirmeniz gerekecektir ve alacağınız yeni şifre ilk şifrenizden daha pahalı bir işlem ücretine sahiptir.

Haberin Devamı

SGK Hizmet Dökümü Nasıl Alınır?

SGK üzerinden hizmet dökümü alabilmek için öncelikle kayıtlı olduğunuz kurumu bilmeniz gerekmektedir. Kayıtlı olduğunuz kuruma göre yapacağınız hizmet dökümü alma işleminde kurum bilgisi zorunludur. Bu kurumlar üç tanedir. SSK, Bağ Kur ve Emekli Sandığı olarak isimlendirilmişlerdir. Bu kurumlardan kayıtlı olduğunuz size uygun olan kurumun E-Devlet sekmesine gittiğiniz zaman karşınıza çıkacak olan sayfada “Kimliğimi Şimdi Doğrula” seçeneği bulunmaktadır. Bu seçeneğe tıklayarak açılacak olan yeni sayfada sizden doldurmanız istenen alanları doldurmanız gerekmektedir. Bu alanlar T.C. kimlik numaranız ve almış olduğunuz E-Devlet şifreniz ile doldurulmalıdır. T.C. kimlik numaranızı ve E-Devlet şifrenizi ilgili yerlere sırası ile doğru ve eksiksiz bir şekilde yazınız. Yazdığınız bilgilerin doğruluğundan emin olduktan sonra aynı sayfa üzerinde bulunan “Sisteme Giriş Yap” seçeneğine tıklayarak işleminizi sonlandırabilirsiniz. Açılacak olan yeni ekranda SGK hizmet dökümü bilgilerinize ulaşabilirsiniz.

Haberin Devamı

SSK Sorgulama Nedir?

SSK sorgulama yazımızda sizler için anlatmış olduğumuz SGK hizmet dökümü işleminin bölümlere ayrılmış halinden bir bölümüdür. SSK, SGK’nın geçtiğimiz yıllarda yoğunluğu önlemek adına 3 ayrı kuruma bölünmüş olan kurumlarından bir tanesidir. Bağ Kur ve Emekli Sandığı kurumları ile birlikte SGK’yı oluşturmaktadır.

SSK sorgulama işlemi oldukça kolay bir işlemdir. Yukarıda anlatmış olduğumuz işlemler gibi yapılan SSK sorgulama işlemi için E-Devlet sisteminin ilgili sayfa sekmesine gitmeniz gerekmektedir. Daha sonra aynı şekilde karşınıza çıkacak olan “Kimliğimi Şimdi Doğrula” seçeneğine tıklayarak kimlik doğrulama sayfasına ulaşmanız gerekmektedir. Kimlik doğrulama işleminizi T.C. kimlik numaranız ve E-Devlet şifreniz ile yaptıktan sonra “Sisteme Giriş Yap” seçeneğine tıklayarak SSK sorgulama işleminizi tamamlayabilirsiniz.