Gazete Vatan Logo

TC kimlik no ile BAĞKUR ve SGK borç ödeme işlemleri nasıl yapılır?

T.C. kimlik numaranız ile SGK, BAĞ-KUR ve GSS borç sorgulama işlemlerinizi yapabilirsiniz. Aynı zamanda online olarak borç ödeme işlemlerini de internet üzerinden gerçekleştirebilirsiniz. Ayrıntıları haberimizde.

TC kimlik no ile BAĞKUR ve SGK borç ödeme işlemleri nasıl yapılır?

Sosyal Güvenlik Kurumunun sosyal güvencelerinden faydalanabilmek için bağlı olduğunuz kuruma göre her ay prim ve sigorta ödemeniz gereklidir. Bu yatırılan prim ve sigortalar sayesinde vatandaşların sosyal güvenceleri sağlanmaktadır. Sosyal güvenceleri olan vatandaşların hastane ve kaza masraflarını Sosyal Güvenlik Kurumu karşılamaktadır. Bu prim ve sigortaları düzenli bir şekilde ödediğinizde her ay sosyal güvenceniz sağlanmaktadır. Yatırılması gereken prim ve sigortalar tamamlandığında ise bağlı olduğunuz kurumdan emekli olabilirsiniz. Emekli olan vatandaşlar da bağlı oldukları kurumdan emekli maaşı alabilir. Emekli olabilmek için yerine getirmeniz gereken diğer bir şart ise emeklilik yaşınızın gelmiş olmasıdır. Prim ve sigortalarını tamamlayan vatandaşlar ve emeklilik yaşı gelmiş olan vatandaşlar emekli olabilirler.

Lütfen yönlendirildiğiniz sitede kimlik bilgilerinizi paylaşmayınız.

SGK HİZMET DÖKÜMÜ detayları için TIKLAYINIZ!

SGK BORÇ SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ!!

BAĞKUR BORÇ SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ!

Haberin Devamı

GSS BORÇ SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

Esnaf ve tarım işini yapan vatandaşların sosyal güvenceleri bağ-kur tarafından yapılmaktadır. Bağ-kurun sosyal güvencelerinden faydalanabilmek için de her ay bağ-kura prim yatırmanız gereklidir. Bu yatırdığınız primler sayesinde bağ-kur sizin hastane ve kaza masraflarınızı karşılamaktadır. Ayrıca yatırılması gereken primler tamamlandığında ve emeklilik yaşınız geldiğinde bağ-kurdan emekli olabilirsiniz ve emekli maaşı alabilirsiniz. Bağ-kura ne kadar prim yatırmanız gerektiğini bağ-kur borç sorgulama işlemi ile öğrenebilirsiniz. Bağ-Kur borç sorgulama işlemini internet üzerinden E-Devlet sistemi aracılığı ile gerçekleştirebilirsiniz.

Eğer hiç bir sosyal güvenceniz yok ise yani SSK, Bağ-Kur veya emekli sandığı kurumlarından herhangi birisine bağlı olmayan vatandaşlar genel sağlık sigortasından yararlanabilir. Genel Sağlık Sigortasından yararlanmak isteyenler öncelikle gelir tespiti yaptırması gereklidir. Genel Sağlık Sigortasından yararlanmak isteyenler gelirine göre kuruma prim yatırmaları gerekmektedir. Gelir tespiti yaptıran vatandaşlardan askeri ücret veya daha az maaşı olan vatandaşlar Genel Sağlık Sigortasına minimum prim ödeyerek sağlık hizmetlerinden yararlanabilirler. Genel Sağlık Sigortasının sağlık hizmetinden yararlanmak isteyenler yaşadıkları il veya ilçenin Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfına başvurmaları gereklidir. Genel sağlık sigortasından yararlanabilmek için ne kadar prim yatırmanız gerektiğini GSS borç sorgulama işlemi ile öğrenebilirsiniz. GSS borç sorgulama işlemini internet üzerinden E-Devlet sistemi üzerinden gerçekleştirebilirsiniz.

Haberin Devamı

Bağ-kur ve GSS borç sorgulama işlemini E-Devlet sistemi üzerinden gerçekleştirebilirsiniz. E-Devlet sisteminden işlem gerçekleştirebilmek için ise sisteme giriş yapmanız gereklidir. E-Devlet sistemine ana sayfada yer alan sisteme giriş linkini tıklayarak sisteme giriş yapabilirsiniz. Açılan sayfada sisteme giriş yolları bulunmaktadır. Bu giriş yollarından herhangi bir tanesi ile sisteme giriş yapabilirsiniz. E-Devlet şifresi ile giriş yolunu seçtikten sonra sisteme T.. kimlik numaranızı ve E-Devlet şifrenizi girmeniz gereklidir. Sisteme giriş yaptıktan sonra ana sayfada bulunana E-Hizmetler bölümüne giriş yapmalısınız. Bu bölümde bütün internet uygulamaları yer almaktadır. Buradan Sosyal Güvenlik Kurumunu bulduktan sonra alt bölümlerinden sorgulama işlemlerinizi gerçekleştirebilirsiniz. 4B hizmetleri bölümü altından bağ-kur borç sorgulama işlemini gerçekleştirebileceğiniz gibi diğer hizmetler bölümü altından GSS borç sorgulama seçeneğini seçerek GSS borç sorgulama işlemini tamamlayabilirsiniz.

Haberin Devamı