Gazete Vatan Logo

TC İle SSK Sorgulama Ve SGK Prim Gün Dökümü Alma

TC kimlik no ile SSK sorgulama işlemlerini SSK gün sorgulama merkezinden yapabilirsiniz. SSK prim sorgulamasını sadece TC ile yapmak ve SGK verilerine ulaşmak için detaylar SSK sorgulama haberimizde yer almaktadır.

Sadece TC kimlik no ve kimlik bilgilerini kullanarak SSK sorgulama bağlantısından sigorta bilgilerine ulaşabilirsiniz. SSK hizmet sorgulama yaparak sigortanız hakkındaki detaylara kolaylıkla ulaşabilirsiniz. Esgm bağlantısı sayesinde ulaşabileceğiniz SSK gün sorgulama hizmeti tamamen ücretsiz olup sadece kimlik bilgileri kullanılarak giriş yapılabilmektedir. Sizlere bu günkü haberimizde sorgulama işlemlerini nasıl yapacağınızı adım adım anlatacağız.

SSK HİZMET DÖKÜMÜ

SSK GÜN SORGULAMA

SSK SORGULAMA

SSK sorgulama işlemleri ve SGK prim sorgulama işlemlerini online olarak yapabilirsiniz. Peki SSK gün sorgulama ve SSK prim sorgulama adımları nelerdir? Detayları haberimizde bulabilirsiniz.

Devlet tarafından yürütülen sigorta işlemlerinde SGK yetkili kurumdur. SGK kurumlar üzerinden sağladığı hizmetleri, oluşturduğu online platformlar aracılığı ile vatandaşların kullanımına sunmuştur.Böylece internet üzerinden sigorta ve diğer SGK hizmetleri ile ilgili bilgi almak ve işlem yapmak mümkün hale gelmiştir. Bu sayede vatandaşlar hizmetler üzerinden sorgulama yaparak kolayca bilgi alabilmektedir. SSK sorgulama ve diğer hizmetler için E-SGM hizmet ekranından yararlanabilirsiniz.

Haberin Devamı

E-SGM, SGK tarafından hazırlanan bir portal olduğu için kullanılan veriler de hem güncel hem de resmidir. Bu sayede sorgulama sonucunda alacağınız bilgilere güvenebilirsiniz.SSK prim sorgulama işlemlerinde ilk olarak E-SGM hizmet ekranına giriş yapmanız gerekir. Giriş ekranında yer alan formu doldurarak, ilgili sorgulama ekranlarına ulaşabilirsiniz. Giriş yaptıktan sonra açılacak menüden hizmet seçeneğini kullanarak SSK gün sorgulama işlemlerinizi tamamlayabilirsiniz. Bu şekilde ulaşacağınız bilgiler, aynı zamanda SSK hizmet dökümüdür.Hizmet dökümü, sigortanız ile ilgili tüm bilgileri size sunacak döküm olduğu için sadece sigortanızın prim bilgisi ya da düzenli ödenip ödenmediği için değil, sigortanız ile ilgili tüm detaylar için SSK sorgulama aracılığı ile hizmet dökümünü alabilirsiniz.

Özellikle sigortanızın düzenli ödenip ödenmediğini öğrenmek, toplam prim sayınızı öğrenmek ya da kaç gün üzerinden sigortalı olarak gösterildiğinizi görmek için SSK sorgulama ile belirtilen işlemleri yaparak hizmet dökümünüzü almanız yararlı olacaktır. Böylece düzenli olarak sigorta takibi yapabilirsiniz.

Haberin Devamı

E-SGM üzerinden yapacağınız hizmetler sadece SSK prim sorgulama ile sigorta bilgisi değildir. Emeklilikler için de özel hizmetlerin bulunduğu portalda, emekli maaşı, emeklilik tescil gibi hizmetleri seçerek yardım alabilirsiniz. Bunun yanında, GSS borç bilgisi ve sağlık hizmetlerinden yararlanıp yararlanmadığını görebileceğiniz provizyon sorgulama ekranları da E-SGM üzerinden kullanıma sunulmuş durumdadır. Yapacağınız seçimler ile birlikte sistemdeki tüm hizmetlerden yararlanabilirsiniz. Hizmetlerden E-SGM girişindeki kişisel bilgi alanlarını dolduran ve portala giriş yapan tüm vatandaşların yararlanabilmesi mümkündür.