Gazete Vatan Logo

TC İle Mahkeme Dava Sorgulama Ve Yargıtay Dosya Sorgulama

TC ile mahkeme dava sorgulama yaparak mahkeme durumunu takip etmesi mümkündür. Mahkeme dava dosyası sorgulama hizmeti ile aynı zamanda, Yargıtay dosya sorgulama işlemi de yapılmaktadır.

Mahkemesi olan vatandaşlara yönelik hazırlanan mahkeme dosya sorgulama hizmeti ilebilrikte mahkeme konusundaki tüm detaylara ulaşılması, ulaşılan detaylar üzerinden de kolay bir şekilde mahkeme takibi yapılması mümkündür. Bu bakımdan eğer siz de mahkeme durumunuz hakkında merak içindeyseniz, mahkeme dosya sorgulama yapabilirsiniz. Mahkeme dosya sorgulama için e devlet kapısından yararlanabilir ve ücretsiz olarak yapacağınız mahkeme dosya sorgulama ile birlikte mahkeme takibi yapabilirsiniz.

MAHKEME DOSYA SORGULAMA

YARGITAY DOSYA SORGULAMA

DANIŞTAY DOSYA SORGULAMA

Mahkeme Dosya Sorgulama Nasıl Yapılır?

Mahkeme dosya sorgulama için e devlet girişi sonrasında mahkeme dosya sorgulama bağlantılarının takip edilmesi yeterli olacaktır. Hizmetolarak sunulan bu mahkeme sorgulama sayesinde bağlantıya tıklamanız ile birlikte tüm mahkeme durumunuz ekranda yayınlanacaktır. Yayınlanan sonuçlar üzerinden var olan mahkemelerinizin bilgilerini öğrenebilir ve dosya takibi yapabilirsiniz.

Mahkeme takibi yapmakta zorlanan kişiler için e devlet üzerinden sunulan bu hizmet işlerinizi kolay hale getirecektir. Üstelik sadece e devlet girişi yapılması ile bilgilere ulaşılması da bu konuda işlemleri daha da kolay hale getirmektedir.

Haberin Devamı

Mahkeme dışında Yargıtay’da olan dosyalarınız için de Yargıtay dosya sorgulama yapılabilir. Yargıtay dosya sorgulama için ilgili Yargıtay dosya sorgulama formunu kullanmanız yeterli olacaktır. Form üzerinden yapacağınız işlemler ile birlikte sistem tarafından yapılacak olan Yargıtay dosya sorgulama ile birlikte tüm Yargıtay dosyalarınız yayınlanacaktır. Yayınlanan dosyalar üzerinden bilgi sağlayabileceğiniz gibi eğer Yargıtay’da dosyanız yoksa herhangi bir sonuç almanız da mümkün olmayacaktır.

Tüm vatandaşlara yönelik sunulan mahkeme ve Yargıtay sorgulama hizmetlerini tüm vatandaşların kullanması mümkündür. İlgili hizmet için kişilerin e devlet üyeliğinin olması gerekmektedir. Eğer e devlet üyeliği bulunuyorsa kişilerin ilk olarak üyelik işlemlerini halletmesi gerekmektedir. Üyelik sonrasında kolay bir şekilde hizmete erişim sağlamanız ve hizmet üzerinden belirtilen şekilde bilgi almanız mümkün olacaktır.

Haberin Devamı