Gazete Vatan Logo

TBMM'de tansiyon yükseldi

TBMM Genel Kurulu’nda AK Partili ve CHP’li milletvekilleri arasında Allah’ın adı kullanılarak yapılan tartışmaları TBMM Başkanvekili Meral Akşener, doğru bulmadığını belirterek birleşime ara verip sonlandırdı.

Bütçe görüşmelerinin 8’nci turunda yer alan kuruluşların bütçe ve kesin hesapları görüşülmesi saat 11.00’de TBMM Başkanvekili Meral Akşener yönetiminde başladı. Görüşmeler hakkında CHP grubu adına söz alan CHP Giresun Milletvekili Selahattin Karaahmetoğlu "3 Kasım 2002 seçimleri öncesi ’Yolsuzlukları, yoksulluğu, yasakları yeneceğiz’ sloganıyla AKP iktidara geldi. ’Yolsuzlukları yeneceğiz’ dediler, bugün geldiğimiz yerde ne yazık ki yolsuz çıktılar. Yalnız, bir konuda haklarını teslim etmek istiyorum ki, bu işleri Allah için yaptıklarını biliyoruz. Uluslararası Şeffaflık Örgütü, 2014 Yolsuzluk Algı Endeksi’ne göre en büyük düşüşü yaşayan ülke olduğumuzu açıkladı. ’Yoksulluğu yeneceğiz’ dediler, halkımız daha da yoksullaştı. En iyimser tabloları hazırlayan TÜİK bile 13 milyon yoksul olduğunu ifade ediyor" dedi.

Karaahmetoğlu’nun sözlerine tepki gösteren AK Parti Grup Başkanvekili Naci Bostancı, Karaahmetoğlu’nu kast ederek, ’Yolsuzlukları Allah için yapıyorlar’ ifadesini kullandı. Bu yolsuzlukları kimin yaptığından bağımsız, buna ilişkin iddiadan bağımsız, kutsal değerlere yönelik açık bir sataşma, aleni bir hakarettir" dedi.

Haberin Devamı

Konuşmasında bir mana olmadığını belirten Karaahmetoğlu, "Benim konuşmamda Grup Başkanvekilinin kastettiği anlamda bir mana yok. Bölgemizde, yöremizde bu türlü konuşmalarda halk bazı ifadeleri yapmak için ’Allah için’ der, ’Allah adına’ der. Ben bu manada kullandım. Kaldı ki siz insanlara bunlar Allah için siyaset yapıyorlar, bu parti Allah yolunda imajını verip siyaseti yolsuzluklara, rüşvete, gayrimeşru işlere alet olarak kullanırsanız insanlar bu türlü konuşmak durumunda kalır" dedi.

Söz alan AK Parti Grup Başkanvekili Naci Bostancı, "Yüce Allah kimsenin tekelinde değil. Burada herkes kutsal değerlere saygı gösterir. Sayın konuşmacı ’Kimileri, birileri Allah adını kullanarak yolsuzluk yapıyorlar’ deseydi bu bir eleştiri olabilirdi ama gelip burada ’Şurası doğru, Allah için yapıyorlar’ denildiğinde bu ifade sizin de alınmanızı gerektirir. Niçin alınmadığınıza da şaşırıyorum ayrıca. Selahattin Bey başka bir şey kastetmiş olabilir, niyeti başka olabilir. Burada kullanılan ifadenin bağlamını ve anlamını söylüyorum" dedi.

Haberin Devamı

"ŞU KORİDONUN ÖBÜR TARAFI CENNETE SİZDEN DAHA YAKINDIR"

CHP Grup Başkanvekili Engin Altay ise, "Grubumuza mensup milletvekilinin söylediği bir cümleye alınmamamıza şaşırdığını söyleyerek kendi anladığı anlamda da bizim Allah sevgimizi ölçmüş ve sorgulamıştır. Söz talep ediyorum" dedi. Kürsüye gelen Altay, "Sayın Milletvekilimizin söylediği, Anadolu’da, bizde de çok olan futbol seyredersiniz, dersiniz ki ’Allah için oynuyor çocuk.’ Burada bir şey yok ya da ’Allah için çalışıyor.’ dersiniz, burada da bir şey yok. Sanıyorum Sayın Karaahmetoğlu bir o anlamda söyledi, bir de herh?lde söylediklerinin tümü içinde, sizi kastetmiyorum, tenzih ediyorum burada birilerinin Allah adıyla aldattığını, Cenab-ı Allah’ı kullanarak hırsızlık, yolsuzluk yaptığını, yüce dinimizi buna alet ettiklerini söyledi. Nitekim, ben, 17 Aralıkta dedim ki ’Kabe’den örtü getirseniz bu yolsuzluğu örtemezsiniz’ onu bir söyleyeyim. Ve örtülmedi maalesef, örtülmedi, örtülmeyecek. Ama Sayın Grup Başkanvekilim, Sayın Bostancı, siz AKP sözcüsüsünüz, Cenab-ı Allah’ın sözcüsü değilsiniz. Nitekim, Cenab-ı Allah, Hazreti Peygamberimize bile ’Sen, tebliğ edicisiniz, ikna edici değilsin.’ demiştir. Sakın ha, sakın ha, kendinizi şu koridorun bu tarafındakilerden daha Müslüman daha dindar zannetmeyin. Onu ölçecek bir terazi yok, onu öbür dünyada Cenab-ı Allah takdir edecek. Hepimizin amelini takdir ve tayin edecek. Ve ben inanıyorum ki, şu koridorun öbür tarafındakiler cennete sizden daha yakındır" dedi.

Haberin Devamı

Yaşanan tartışmaları doğru bulmadığını belirten TBMM Başkanvekili Meral Akşener, birleşime 10 dakika ara verdi.