Gazete Vatan Logo

TBMM Başkanı Mustafa Şentop, Singapur Parlamentosu Başkanı'nı kabul etti

TBMM Başkanı Mustafa Şentop, Singapur Parlamentosu Başkanı Tan Chuan-Jin ve beraberindeki heyeti kabul etti.

TBMM Başkanı Mustafa Şentop, Singapur Parlamentosu Başkanı'nı kabul etti

TBMM Başkanı Mustafa Şentop, Singapur Parlamentosu Başkanı Tan Chuan-Jin’i makamında misafir etti. İkili görüşme sonrası heyetler arası görüşmeler gerçekleştirildi. TBMM Başkanı konuşmasında Türkiye-Singapur ilişkilerinin 50. yılı nedeniyle gerçekleşen ziyaretten memnuniyetini dile getirdi. Şentop, 50 yıldır süren ilişkilerin ticari, kültürel ve siyasi bağlamda daha da ileriye taşınması arzunda olduğunu belirtti.

Şentop “790 milyon dolar olan ticaret hacminin arttırılmasının imzalanan kapsamlı serbest ticaret anlaşmaları ile daha ileri taşınması mümkün. Singapur’dan gelen yatırımları dikkatle izliyoruz. İstanbul’daki yeni havalimanı da bu konuda önemli bir fırsat sunuyor” dedi.

Şentop, 15 Temmuz Darbe girişimi sonrası Singapur’un FETÖ’ye karşı Türkiye’nin yanında durmasının da önemli olduğunu belirtti.

Singapur Parlamentosu Başkanı Tan Chuan-Jin ise Türkiye ilişkilerin 50. yılında olsa da tarihi belgelere göre bu ilişki 1865’e kadar uzandığını hatırlattı. Chuan-Jin Türkiye’de bulunmaktan mutlu olduğunu belirterek, her alanda işbirliğinin artırılması için çaba harcayacağını yineledi.

Haberin Devamı

Konuk heyet, Singapur Parlamentosu Başkanı Tan Chuan-Jin onuruna verilen öğle yemeğine katıldıktan sonra Meclis binasını gezdi, 15 Temmuz darbe girişimi sırasında bombalanan bölümleri ziyaret etti.