Gazete Vatan Logo

Taze balığın adresi...

Sarıyer’in en güzel yeri Rumelikavağı’ndaki Kavak Kılçıklı Balık, balıkseverlerin uğrak yerlerinin başında geliyor.

Taze balığın adresi...

Kavak Kılçıklı Balık, balık severlerin tutkunu olduğu taze balık çeşitlerini ve birbirinden leziz mezeleri yılların deneyimiyle, İstanbul Boğazı manzarası eşliğinde müşterilerine sunuyor. Deniz manzarasını ayaklar altına seren terası ile Kavak Kılçıklı Balık , 200 kişilik ahşap ile özel olarak dekore edilmiş iç mekanı ile 175 kişilik terası serin sonbahar akşamlarının vazgeçilmezleri arasında...

Lokantayı Aytekin ve Şit Emin Arslan işletiyor. Restoranın mutfağından da Mahmut Şit sorumlu. Kavak Kılçıklı Balık'ı işletenler donmuş ve ithal balık yerine Rumeli Kavağı balıkçılarının günlük olarak yakaladığı balıkları müşterilerine ikram ediyorlar. Balık avlanma sezonunun açılmasıyla restoranda Karadeniz ve Marmara'nın en leziz balıkları eksik olmuyor.

Leziz yemekler

Klasik meze çeşitlerinden midye dolması, ahtapot salatası, lakerda ve közlenmiş patlıcan salatasında iddialılar. Ara sıcaklardan balık dolmaları, balık kokoreçleri, balık erişteleri ve fener kavurmaları lezzetli. Patlıcan ve mezgit ile balık panço adını verdikleri özel bir yemek hazırlıyorlar. Halka şeklinde kesilmiş balığı, susama bulayarak kızartıyorlar. Buna da İstanbul simiti adını vermişler. Erişte gibi kesilmiş balıkları sebze ile güveçte pişiriyorlar. Bu yemeğin adı da balık erişte. Kalkan balığını hem ızgara hem de tandır şeklinde servis ediyorlar... Tatlı olarak da leziz dondurmalı irmik ikram ediliyor. Yaş sebzeleri çevredeki köylerden alan restoranın balığın yanında sunduğu Mısır ekmekleri oldukça lezzetli. Kavak Kılçıklı Balık'ta hafta sonları kahvaltı servisi de var.

Haberin Devamı

Kavak Kılçıklı Balık Restaurant

Rumeli Kavağı Mah. İskele Cad. No:31 Sarıyer / İstanbul

Tel: 0 (212) 242 35 17

E-mail: info@kavakkilciklibalik.com

http://instagram.com/kkilciklibalik