Gazete Vatan Logo

Taytlı iki kız çocuğu uçağa alınmadı

ABD’nin en büyük havayolu şirketlerinden United Airlines’ın, tayt giyen iki kız çocuğunu uçağa almaması sosyal medyada büyük tepki çekti.

Taytlı iki kız çocuğu uçağa alınmadı

Olay Pazar sabahı Denver-Minneapolis uçuşu öncesi yaşandı. BBC’nin haberine göre iki kız çocuğu tayt giydikleri gerekçesiyle uçağa alınmadı. Shannon Watts adlı Twitter kullanıcısının yaşananları kişisel hesabından paylaşmasıyla olay duyuldu. Shannon Watts, Denver Havaalanı’nda uçağa gelen 5 kız çocuğunun uçağa binerken durdurulduğunu ve havayolu şirketi görevlisi tarafından taytlarının üzerine elbise giymeye zorlandıklarını yazdı. 5 kız çocuğundan 3’ünün taytlarının üzerine elbise giydikten sonra uçağa alındığını ancak biri 10 yaşında olan iki kızın üzerlerini değiştirmedikleri için kapıdan geri dönmek zorunda kaldığını da ekledi.

“Bu nasıl mantık!”

Dizlerinin üstünde şort giymiş bir adamın ise aynı bilet kategorisinde uçağa alındığını söyleyerek uygulamaya tepki gösteren Watts “Biletin kategorisi beni ilgilendirmez. Bu cinsiyetçi ve küçük kız çocuklarını cinsel nesne olarak gören, ailelerini çok zor durumda bırakan bir uygulamadır” dedi. Açıklama yapmak zorunda kalan United Airlines, kız çocuklarının havayolları çalışanları ve yakınlarının kullandığı özel bir biletle seyahat ettiklerini, bu bileti kullananlar için bazı kıyafet sınırlamaları olduğunu bildirdi.

Haberin Devamı

İndirimli bilete “tayt” yasak

United Airlines’ın açıklamasına göre, personel ve yakınlarına verilen bu bedava ya da indirimli biletleri kullananların “üzerlerine yapışan bluzlar, pantolonlar ve elbiseler” giymesi yasak. Aynı kurallar bu biletleri kullananların mini etek, açık göbekli kıyafetler ya da tokyo giymesini de yasaklıyor. Buna karşılık şirket, bu yasakların normal, ücretli bilet almış yolculara uygulanmadığını vurguluyor.