Gazete Vatan Logo

Taxi 7/24 ile yola çıktı

Turkcell, hem taksi müşterileri hem de şoförleri için geliştirilen Taxi 7/24 ile yollara iniyor. Uyguluma ile taksiler tek noktadan yönlendirilecek ve BiP’ten çağırılabilecek.

Taxi 7/24 ile yola çıktı

Tetaş Elektronik’in yeni nesil taksi platformu olan Taxi 7/24, mobil iletişim, içerik ve ödeme altyapısı için Turkcell ile iş birliğine giderek taksileri dijital hale getiriyor. Taxi 7/24 uygulaması, tek bir noktadan kontrol edilebilecek. Taksilerin hangi dakika nerede oldukları görülebilirken, dijital hale gelen taksimetreler de yine aynı merkezden sıra beklemeden kolayca uzaktan güncellenebilecek.

Taxi 7/24 platformunun kullanımı için her taksi içine biri yolcu kullanımında olmak üzere iki adet tablet yerleştirilecek. Bu tabletler sayesinde şoförler, taksi çağrılarını kolayca alabilecek ve gidecekleri yeri navigasyon üzerinden rahatlıkla bulabilecekler.

BiP’ten çağırılabilecek

Tamamen yerli olan 7x24 platformunda taksi çağırma ve ödeme sistemleri de yerli olacak. Paycell ile ödeme yapılabilecek. Sisteme entegre hale getirilen BiP uygulaması ile yolcular kendisine en yakın taksiyi tek dokunuşla çağıracak. Yolcular isterse taksi ücretini Turkcell hattı üzerinden ödeyebilecek. Ayrıca kredi kartı ile de ödeme imkanından yararlanabilecek.

Haberin Devamı

Taksileri dijital hale getirdik

Platformun Türkiye’de bir ilk olduğunu ve yolculuklarda dijital dönemi başlattığını söyleyen Turkcell Genel Müdür Yardımcısı Murat Erkan, “Dünyanın ilk dijital operatörü olarak bu alanda edindiğimiz tecrübelerimizi paylaşmaya devam ediyoruz. Şimdi de taksileri dijital hale getiriyoruz. Taxi 7/24’ün dijital taksilerine binecek yolcular da eşsiz bir dijital yolculuğu deneyimleyebilecek” dedi.