Gazete Vatan Logo

Tavan taban oldu

Özellikle tatil dönemlerinde vatandaşın mağdur olmaması için uygulanan havada tavan fiyat uygulaması yine delindi. 352 liralık referans fiyat yoğun hatlarda 675 liraya kadar çıkarken bu hatlarda en ucuz fiyatlar 300 liralarda kaldı. Tavan fiyat, taban fiyat oldu

Tavan taban oldu

Türkiye’de hem yabancı turist sayısında hem de iç turizmde yaşanan artış sonucunda geçtiğimiz haftalarda hava meydanlarında boşta bekleyen uçak kalmamış, havayolu şirketleri bu hareketli dönemde tüm kapasiteleri ile hizmet vermeye başlamıştı. Havadaki bu yoğunluğa bir de bayram trafiği eklendi. Uçaklardaki doluluk oranı yüzde 95’leri aştı. Talep bu kadar yüksek olunca haliyle bilet fiyatları da 2’ye hatta 3’e katlandı.

Ekonomi 675 TL

Yolcu trafiğinin yoğun olduğu bayram ve tatil dönemlerinde vatandaşların mağdur olmaması için Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü tarafından uygulanan havadaki tavan fiyat uygulamasının yine pek anlamı kalmadı. Öyle ki bayram tatilinde bu yıl için iç hat tek yön ekonomi sınıfı biletleme için belirlenen 352 liralık tavan fiyat çok sayıdaki hatta aşıldı.

İçerisinde bulunduğumuz yüksek sezonda Türk Hava Yolları’nın en çok ek sefer koyduğu İstanbul-Bodrum hattında 18 Ağustos’ta uçuş gerçekleştirecek bir yolcu için ekonomi sınıfında bilet fiyatları 555 lira ile 675 lira arasında değişirken, İstanbul-Antalya hattında aynı tarihlerde tek yön ekonomi bileti 297 lira ile 675 lira arasında satılıyor. Aynı şekilde İstanbul-İzmir hattındaki fiyat aralığı da 297 lira ile 675 lira arasında olurken 297-350 lira arasındaki biletler için sitede son 2 koltuk uyarısı bulunuyor. Bayram öncesinde bir önceki haftaya göre bilet fiyatları 300 lirayı aşan oranlarda zamlandı.

Haberin Devamı

5 YILDIR UYGULANIYOR

2013’te iç hatlarda tek yönde 299 TL olarak uygulanmaya başlanan tavan fiyat, 2014’te 309 TL’ye çıkmıştı. 2017 yılında 352 TL’ye yükseltilen tavan fiyat bu yıl da aynı tutarda uygulanıyor. 5 yıldır devam eden tavan fiyat uygulaması, sadece tavsiye niteliği taşıyor.

DOLULUK ORANI YÜZDE 95’İ AŞTI

Türk Hava Yolları (THY) Genel Müdürü Bilal Ekşi, bayram dolayısıyla uçaklarındaki doluluk oranının iç hatlarda yüzde 95, dış hatlarda yüzde 90’ları bulduğunu belirterek, yolculardan, havalimanlarına biraz daha erken gitmelerini rica etti. Yaşanan yoğunluk nedeniyle kimsenin mağdur olmaması için ek sefer koyduklarını ifade eden Ekşi, “150 iç hat, 15 civarında da dış hat için ek sefer koyduk. Daha çok Antalya, Bodrum, Dalaman, Trabzon gibi turistik yerlere talep var. Amacımız sorunsuz ve olabildiğince rahat bir şekilde misafirlerimizi tatil yerlerine ulaştırmak”dedi.

Haberin Devamı

1 MİLYON

Bayrama kadar sadece İstanbul’dan 1 milyon yolcunun seyahat etmesi bekleniyor.