Gazete Vatan Logo

Tavan fiyata yeni ayar

Başbakan Yardımcısı Şimşek, trafik sigortasında yeni model üzerinde çalıştıklarını kaydederek, “Hiç kimse sürekli zarar ettiği sektörde çalışmak istemez. Makul primi dengelemek gerek” dedi

Tavan fiyata yeni ayar

Ekonomiden Sorumlu Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, trafik sigortasında yeni model üzerinde çalıştıklarını belirtti. Şimşek, sigortacılık sektörünün trafik sigortasından ciddi bir şekilde zarar ettiğini, bunun sürdürülebilir olmadığını söyledi.

Geçen yıl reel olarak primlerde yüzde 28’lik bir düşüş yaşandığına dikkati çeken Şimşek, şunları kaydetti:

“Biz ileride oturup bir miktar gözden geçirmek zorunda kalacağız. Sık sık kaza yapanların daha yüksek prim ödemesi kaçınılmazdır, bütün dünyada böyledir. Öngörülebilirliği daha nasıl artırabiliriz? Genel koşullar, şartlar var. Yargı kararları tam olarak uyuyor mu, o konuyu yakından takip ediyoruz. Biz birkaç boyutlu çalışıyoruz. Düzenlemeler çok net olacak. Biz yargımızın, kanunlara ve düzenlemelere uymasını istiyoruz. Bunun sürdürülebilir bir iş olması lazım. Hiç kimse ilanihaye zarar ettiği bir sektörde çalışmaz, iş yapmaz.Bizim Hazine olarak sürdürülebilirlikle makul prim konusunu dengelememiz lazım. O yönde çalışmalarımız devam edecek.”

Haberin Devamı