Gazete Vatan Logo

Tatvan’da polis noktasına roketatarlı saldırı

Bitlis’in Tatvan İlçesi girişinde bulunan polis kontrol noktasına PKK’lı teröristler, roketatar ve uzun namlulu silahlarla saldırı düzenledi. Polislerin de karşılık vermesi üzerine teröristler, gecenin karanlığından yararalanarak kaçtı.

Tatvan’da polis noktasına roketatarlı saldırı

Olay, saat 22.30 sıralarında Tatvan-Van Karayolu uzerinde bulunan Karataş Mahallesi’nde meydana geldi. Terör örgütü PKK mensubu bir grup, ilçe girişinde bulunan polis kontrol noktasına önce roketatarla saldırdı, ardından da uzun namlulu silahlarla ateş açtı. Nöbet tutan polislerin de anında karşılık vermesi üzerine çatışma çıktı. Kısa süreli çatışmanın ardından teröristler, gecenin karanlığından yararlanarak kaçtı.

Kaçan PKK’lıları etkisiz hale getirmek amacıyla bölgede geniş çaplı operasyon başlatıldı.

Bitlis Valisi Ahmet Çınar, "Güvenlik güçlerimizce saldırıya anında karşılık verilmiştir. Yaşanan kısa süreli çatışmanın ardından teröristler bölgeden kaçtılar. Güvenlik güçlerimizce de bütün kaçış noktaları tutuldu" dedi.

6 MAHALLEDE SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI İLAN EDİLDİ
Bitlis’in Tatvan İlçesi girişinde bulunan polis kontrol noktasına PKK’lı teröristlerin roketatar ve uzun namlulu silahlarla düzenlediği saldırının ardından ilçenin 6 mahallesinde yarın saat 10.00’a kadar sokağa çıkma yasağı ilan edildi.
Sokağa çıkma yasağı Tatvan Belediyesi hoparlörlerinden yapılan anonslarla halka duyuruldu. Yapılan duyuruda şöyle denildi:
"Bitlis Valiliği’nce Tatvan İlçesi’nde güvenlik nedeniyle devam eden çatışmalar sonucunda 6 mahallede sokağa çıkma yasağı ilan edildi. Dumlupınar, Fatih, Karataş, Fuar, Çağlayan ve Pınarbaşı mahallerinde 24.00 ile sabah 10.00 saatleri arasında sokağa çıkma yasağı ilan edilmiştir."
Bitlis Valisi Ahmet Çınar ise konuyla ilgili yaptığı açıklamada, yürütlen terör operasyonları nedeniyle, sokağa çıkma yasağı ilan edildiğini söyledi.

Haberin Devamı