Gazete Vatan Logo

Tatilden dönüşler başladı, İstanbul yolu kilitlendi

Bayram tatiline çıkan ve dönüşü tatilin son gününe bırakmayıp, erken yollara çıkan tatilciler yolları kilitledi. Tekirdağ-İstanbul yolunda şehir içinde uzun kuyruklar oluştu. Yıllık izinleri biten gurbetçilerin dönüş yoluna geçmesiyle Avrupa’ya açılan sınır kapılarında oluşan yoğunluk devam ediyor.

Tatilden dönüşler başladı, İstanbul yolu kilitlendi

Dokuz günlük Kurban Bayramı tatilini fırsat bilip, tatile çıkan bazı tatilcilerin dönüşü başladı. Başta İstanbul olmak üzere Marmara Bölgesi’ndeki illerle diğer merkezlere dönüşe geçenlerin oluşturduğu yoğunluk karayollarının bazı kesimlerinde yine çileye döndü. Tekirdağ-İstanbul yolu erken dönüş yapan tatilcilerin uzun kuyruklarıyla yolları kilitledi. Özellikle şehir merkezine girişte uzun kuyrukların oluştuğu gözlemlenirken, şehir içindeki araçların da tatilcilere karışmasıyla trafik kuyruğu kilometrelerce uzadı.

Tekirdağ şehir merkezinde trafik felç olurken, İl Emniyet Müdürlüğüne bağlı trafik polisi ekipleri ise yollarda denetimler yaparak trafiği rahatlatmaya çalışıyor.

Sınır kapılarındaki kuyruklar devam ediyor
Yıllık izinleri biten gurbetçilerin dönüş yoluna geçmesiyle Avrupa’ya açılan sınır kapılarında oluşan yoğunluk devam ediyor. Hafta başında yaşadıkları ülkede olmak isteyen yüzlerce Avrupa’da yaşayan Türk, çıkış yapmak için Edirne’ye geldi.
Türk gümrüğünde işlemleri kısa sürede bitmesine rağmen ülkesine giren araçları herhangi kaçakçılık olasılığına karşı tek tek arayan Bulgaristan’ın bu uygulaması gümrüklerde birikmelere neden oldu, yoğun gelişlerle bu yoğunluk gümrük kapıları dışına taştı.
Kapıkule’de bazı alanlarda dörderli beşerli olmak üzere 6 kilometre kuyruk oluştu. Diğer sınır kapılarında da araç kuyrukları 1’er kilometrenin üzerine çıktı.
Takviye personelle çalışan hem gümrük personeli hem de Edirne Emniyet Müdürlüğü ekipleri aldıkları önlemlerle gurbetçilerin daha az zahmetle kuyruğu geçmeleri için çaba sarf ediyor.
Yurt Dışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı ile Edirne Valiliği de su dağıtımı ve seyyar tuvalet hizmeti ile kuyruktaki vatandaşlara yardımcı oluyor.
Uzun süredir kuyrukta bekleyen vatandaşlar bir an önce soruna çözüm bulunmasını istedi.

Haberin Devamı