Gazete Vatan Logo

Tatilcilerin dönüş çilesi başladı

RAMAZAN bayramını İstanbul dışında geçiren ve referandum nedeniyle yarın oy kullanmak için dönüşe geçen sürücüler TEM'de aşırı yoğunluk oluşturdu. Trafik, İzmit geçişinde zaman zaman durma noktasına geldi.

Tatil yoğunluğuna karşı trafik ekiplerinin önceden önlem almalarına rağmen TEM'in Gültepe, Bekirdere ve Dilovası rampaları ile viyadük geçişlerinde saat 17.00'den itibaren zaman zaman trafik durma noktasına geldi.

Adapazarı-İzmit arasında TEM'deki trafik yoğunluğu nedeniyle trafik ekipleri TEM'in İzmit gişelerinden yolu keserek araçları D-100 Karayolu’na yönlendirdi.

ESKİHİSAR-TOPÇULAR'DA DA YOĞUNLUK VAR

Ramazan Bayramı'nın son günü olması ve yarın yapılacak halk oylaması dolayısıyla tatil beldelerinden evlerine dönenler, Yalova Topçular İskelesi'nde araç yoğunluğu oluşturdu. İDO yetkilileri, Eskihisar-Topçular arasında çalışan arabalı vapur sayısının, yoğunluk nedeniyle 8'den 15'e çıkarıldığını belirtti.

Yetkililer, ek seferlere rağmen yoğunluğun devam etmesini beklediklerini ifade etti.

Tatilcilerin dönüşü Çanakkale ve Lapseki'de de trafik yoğunluğu yarattı. Kent merkezinde zaman zaman yaşanan yoğunluk nedeniyle, Trafik Tescil ve Denetleme Şube Müdürlüğü'ne bağlı ekipler, tatilcileri taşıyan otomobilleri Lapseki'ye yönlendiriyor.

İlçe merkezinden Gelibolu'ya geçmek isteyen tatilcilere ait otomobillerin oluşturduğu yaklaşık 1 kilometrelik araç kuyruğu, Dalyan Mahallesi'ne kadar ulaştı.

Çanakkale Boğazı ile adalar arasındaki deniz ulaşımını sağlayan GESTAŞ AŞ yetkilileri, Gelibolu-Lapseki hattında 4 araba vapurunun yoğunluğu eritmek için sürekli sefer yaptığını bildirdi.

Haberin Devamı