Gazete Vatan Logo

Tatilciler dönüş yolunda! İşte trafikteki son durum

Ramazan Bayramı tatilini İstanbul dışında geçirenlerin dönüşe geçmesi nedeniyle Anadolu Otoyolu'nun Bolu kesiminde, Tekirdağ-İstanbul karayolunda ve İzmir'i diğer kentlere bağlayan yollarda yoğunluk yaşanıyor. D-100 karayolunun Kocaeli mevkisinde trafik zaman zaman durma noktasına geliyor

Tatilciler dönüş yolunda! İşte trafikteki son durum

Ramazan Bayramı tatilini İstanbul dışında geçiren vatandaşların eve dönüş yolculuğu nedeniyle Anadolu Otoyolu ile D-100 karayolunun Kocaeli kesiminde uzun araç kuyrukları oluştu.
Bayramın son gününde İstanbul'a dönen tatilciler sebebiyle akşam saatlerinde Anadolu Otoyolu'nda Kartepe ilçesinden itibaren trafik yoğunluğu yaşanıyor.
Trafik akışı, Anadolu Otoyolu'nun Alikahya ve Gültepe ile D-100 karayolunun ise Köseköy, Kandıra sapağı ve Kuruçuşme mevkisinde durma noktasına geldi.
Öte yandan D-130 ile D-605 karayollarında ise yoğunluk olmasına rağmen trafik normal akışında devam ediyor.
Kocaeli Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı trafik ekipleri, yollardaki kontrollerini aralıksız sürdürüyor.
Bolu'da yoğunluk yaşanıyor

Ramazan Bayramı tatilini İstanbul dışında geçiren vatandaşların eve dönüş yolculuğu nedeniyle Anadolu Otoyolu'nun Bolu kesiminde zaman zaman trafik yoğunluğu yaşanıyor.

Bayramın son gününde İstanbul'a dönen tatilciler, Anadolu Otoyolunun Yumrukaya Viyadükleri, Abant Kavşağı, Elmalık ve Bolu Dağı Tüneli ile viyadüklerde trafiğin aksamasına neden oluyor.

Bolu Emniyet Müdürlüğüne bağlı trafik ekipleri, yollardaki kontrollerini aralıksız sürdürüyor.

Sürücüleri aşırı hız ve hatalı sollama yapmamaları konusunda uyaran ekipler, trafik işaret ve işaretçilerine uymalarını istiyor.

Haberin Devamı

Tekirdağ yolu da yoğun

Tekirdağ-İstanbul karayolunda bayram tatili dönüşü 50 kilometreyi aşan araç kuyrukları oluştu.
İstanbul ve yakın illerdeki vatandaşların bayram tatilinin ardından dönüş yapmasıyla birlikte Tekirdağ-İstanbul karayolunda yaklaşık 50 kilometreyi aşan araç kuyrukları oluştu. Tekirdağ’dan İstanbul’a gidiş yolu tamamen tıkanırken, geliş yolu ise bomboş kaldı. Yer yer yaralanmalı ve maddi hasarlı kazalar da meydana geldi. İl Emniyet Müdürlüğüne bağlı trafik polisi ekipleri ise yollarda denetimler yaparak trafiği rahatlatma çalıştı.
Trafik yoğunluğu gece geç saatlere kadar sürdü.
İzmir'i diğer kentlere bağlayan yollarda yoğunluk
Ramazan Bayramı tatilinin son gününde tatil merkezlerinden evlerine dönen vatandaşlar, karayollarında araç yoğunluğu oluşturdu. İzmir Emniyet Müdürlüğü Bölge Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü ekipleri, yoğunluğun yaşandığı bölgelerde trafik akışını sağladı.
Ekipler, ortalama 3 bin aracın geçtiği güzergahlarda 79 noktada 123 personelle 811 kilometrelik alanda çalıştı.
Öğleden sonra başlayan trafik yoğunluğu polis helikopteriyle de kontrol edildi.
Adnan Menderes Havalimanı'ndan havalanan İzmir Emniyet Müdürlüğü Havacılık Şube Müdürlüğüne bağlı polis helikopteriyle karayollarını gözetleyen ekipler, yoğunluğun oluştuğu noktaları yer ekiplerine bildirdi.
İzmir-Çeşme Otoyolu'nda meydana gelen bir trafik kazasına anında müdahale edilerek trafik akışının devam etmesi sağlandı.
İl Emniyet Müdürlüğü Bölge Trafik Denetleme Şube Müdürü Arif Aysun, görev yapan ekipleri havadan yönlendirdi. Tehlikeli veya hatalı sürücüler ekiplere bildirildi. Bu arada bir motosiklete de müdahale edilerek trafikten men edildi.
Karadeniz ile İç Anadolu'da son durum
Karadeniz ile İç Anadolu bölgelerini birbirine bağlayan güzergahta yer alan Çorum'daki yollarda bayram tatili dönüşü nedeniyle yaşanabilecek olumsuzluklara karşı denetimler artırıldı.
Ramazan Bayramı tatilinin son gününde özellikle Karadeniz Bölgesi'ndeki kentlerden dönen sürücüler, Çorum-Samsun ve Çorum-Ankara karayolunda araç yoğunluğu oluşturmaya başladı.
Çorum Emniyet Müdürlüğü Bölge Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü ekipleri, yoğunluğun yaşandığı bölgelerde trafik akışını sağladı. Polis ekipleri, yoğun trafik akışının yaşanacağı bölgelerde drone ile havadan denetim gerçekleştirildi. Özellikle emniyet kemeri kullanımı denetimine ağırlık veren ekipler, uygulama noktalarında sürücülere uyarılarda bulundu.
Emniyet yetkilileri, kazaları önlemek amacıyla gerekli tedbirlerin alındığını, muhtemel kazalarda da can kaybı yaşanmaması için emniyet kemeri denetimi gerçekleştirildiğini belirterek, trafik yoğunluğu bitene kadar denetimlerin sürdürüleceğini kaydetti.

Haberin Devamı