Gazete Vatan Logo

Tatilci kısa bayramda yurt içini tercih etti!

Kurban Bayramı’nın 4 günle sınırlı olması, tatilcileri yurt dışı yerine yurt içine yönlendirdi. 60 bin kişi Türkiye’de, 20 bin kişi dışarıda tatile çıkacak.

Kurban Bayramı’nın Ekim ayının başına denk gelmesi ve havanın henüz çok soğumamış olması yurt içi tatil taleplerinde artışa yol açtı. Tatil Sepeti Yönetim Kurulu Başkanı Kaan Karayal, bayramın ilk 2 gününün hafta sonuna denk gelmesi ve tatil süresinin 4 gün olması nedeniyle, tatilcilerin çoğunluğunun tercihlerinin yurt dışı yerine yurt içi olduğunu söyledi. Karayal, Kurban Bayramı döneminde yaklaşık 20 bin kişinin yurt dışına tatile gideceğini, 60 bin kişinin yurt içinde tatil yapacağını öngördüklerini belirtti.

Antalya ilk sırada

Tatil Sepeti’ne göre, ön rezervasyonlara bakıldığında Kurban Bayramı’na denk gelen dönem için tatilcilerin en çok tercih ettikleri lokasyonlar yurt içinde Antalya, Bodrum ve Marmaris olurken, yurt dışında Roma, Yunanistan ve Prag olarak öne çıktı.

YHT’de bayram biletleri tükendi

Kurban Bayramı’na sayılı günler kala vatandaşların ulaşım tercihinin başında gelen Yüksek Hızlı Tren’lerde (YHT) 2-3 Ekim ile 7-8 Ekim tarihlerinde biletlerin tükendiği bildirildi. YHT’ler toplam 40 seferde günde 17 bin yolcu taşıyacak. Bayram öncesi ve sonrasını kapsayan 4 günlük sürede yaklaşık 70 bin kişinin YHT ile seyahat etmesi bekleniyor.

Haberin Devamı