Gazete Vatan Logo

Tatil yeni başlıyor

Üniversite ve liselere giriş sınavlarının tamamlanması, seçimlerin de sona ermesiyle iç pazarın büyük bölümünü oluşturan İstanbullular için tatil tam anlamıyla başladı. Programını henüz yapmayan son dakikacılar için tur şirketleri ve oteller, çeşitli kampanyalar ile yüzde 45’lere varan indirimler sunuyor.

Tatil yeni başlıyor

Geçtiğimiz hafta İstanbul seçimlerinin, önceki haftalarda ise lise ve üniversitelere giriş sınavlarının sona ermesiyle yaz tatili tam anlamıyla başladı. Tekrarlanan seçimler nedeniyle birçok tatilci rezervasyonlarını iptal etmiş, bazıları ise tatil planı yapmamıştı. Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED) Başkanı Osman Ayık, seçmenlerin yanı sıra aylardır süren seçim süreci nedeniyle tatil yapamayan milletvekilleri, parti yöneticileri, görevli memurlar, polisler ve aileleriyle 10 milyonluk nüfusun tatilinin yeni başladığını ve bu nedenle iç pazarda ciddi hareketlilik beklediklerini kaydetti.

İç pazarda payın yüzde 55-60 oranını İstanbulluların oluşturduğunu belirten ETS Tur Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Suat Özbek ise bu hafta itibariyle yoğun talep beklediklerini ve bütün pazarlama stratejilerini buna göre belirledikleri söyledi.

Kampanyalar sürüyor

Turizm firmaları, tatilini erteleyen ve son dakika tatil planı yapanları dikkate alarak, birçok kampanya düzenliyor. Antalya, Bodrum, Marmaris gibi sahil bölgelerinde tesislerin yüzlerini iç pazara döndüğünü ifade eden Suat Özbek de fırsatların ve indirimlerin belli oranda devam ettiğini söyledi.

Haberin Devamı

Fethiye Otelciler Birliği Başkanı Bülent Uysal’ın verdiği bilgiye göre yine Fethiye’de de uygunluğu bulunan tesislerde indirim fırsatları devam ediyor. Uysal, tarihi güzellikleri doğası ve deniziyle tatilcilerin Fethiye’ye büyük ilgi gösterdiğini söyledi. tatilsepeti.com’un Genel Müdürü Koray Küçük Yılmaz da tatilin tam anlamıyla şimdi başladığını belirterek son dakika tatil planı yapanlar için yüzde 45’lere varan oranlarda indirimler sunduklarını açıkladı. Küçükyılmaz indirimin yanı sıra 12 yaş altı çocuklara ücretsiz konaklama, 7 gece kal, 6 gece öde gibi kolaylıklar bulunduğunu kaydetti.

Tatilbudur.com’da da otellerde yaz fırsatları, yüzde 45’e varan indirimlerle sürüyor. Öte yandan otellerin anlık bildirimleriyle indirim oranı artabiliyor. İndirimler Antalya, Bodrum, Kuşadası başta olmak üzere Kıbrıs otellerini de kapsıyor.

Vizesiz yurt dışı

Haberin Devamı

Tatilini yurt dışında geçirmek isteyenlerin şansı devam ediyor. Ancak yurt dışına çıkmak isteyenlerin önündeki en büyük engel vize. Bu noktada vizesiz gidilebilen yaklaşık 90 ülke var. Yunan Adaları hem vizesiz hem de yakın olmasıyla öne çıkıyor. Celestyal Cruises’un vizesiz ve her şey dahil paketleriyle sunduğu Yunan Adaları ve Atina turları tatilcilere büyük avantaj sağlıyor. 359 euro’dan başlayan turlara konaklama, sınırsız içecek paketi, gemideki tüm yemekler, kara turları, seyahat, sağlık ve tur iptali sigortası, liman vergileri ve bahşişler, gemideki tüm eğlenceler dahil. Öte yandan 7 gecelik turlar için 699 euro’luk son dakika fiyatı da sunuluyor.

Farklı bütçe ve ihtiyaçlara göre tatil seçenekleri sunan Prontotour ise tüm yurt dışı tatil paketlerinde TL’ye geçti. Ayrıca firma birçok tur paketinde de indirim yaptı. 6 bin 900 TL’den başlayan fiyatlarla 7 gece konaklamalı Küba ve 1.750 TL’den başlayan fiyatlarla 7 gece konaklamalı Balkanlar paketi bunlardan bazıları. Firma önümüzdeki dönemde bu kampanyalara yenilerini de ekleyeceğini duyurdu.
Bayram yaklaşıyor
Kurban Bayramı’na da yaklaşık bir aylık süre kaldı. CaféTur, bayram tatili için birçok program hazırladı. Bunların başında İyonya Adaları geliyor. Turkuaz sular, kum plajlar ve Yunan konforu sunan turda Korfu, Parga ve Kavala görülecek. Tur, 399 euro’dan başlıyor. CaféTur’un tarih, sanat ve lezzeti bir arada sunan Güney İtalya Turu ise 499 euro’dan başlayan fiyatlarla tatilcileri bekliyor.
Geç kalmadınız
Jolly Tur, Ege ve Akdeniz otellerinde erken rezervasyonu kaçıran tatilcilere, ‘Geçken Rezervasyon’ kampanyasıyla yüzde 40’a varan avantajlar sunuyor. Jolly’de ayrıca, Kıbrıs’ta 8 Temmuz’a kadar yapılacak seçili otel rezervasyonlarında, minimum 4 gece ve üzeri konaklamalarda, gidiş, dönüş çift yön uçak bileti ve havalimanından otele, otelden havalimanına ücretsiz transfer hizmeti 349 TL’den başlayan fiyatlarla sunuluyor.
Yunanistan’a 550 TL’den başlayan fiyatlarla tatil fırsatı sunan Jolly’de, 6.500 TL’den başlayan Amerika yaz fırsatlarıyla Miami ve Orlando’da tatil yapma olanağı da bulunuyor. Bu fiyata gidiş-dönüş ulaşım, oda-kahvaltı konaklama, rehberlik hizmeti, transfer ve çevre gezileri dahil.
Dolar kuruna göre değişen kampanyaların güncel fiyat bilgisi ve diğer tatil seçenekleri www.jollytur.com adresinde yer alıyor.

Haberin Devamı

Haberin Devamı

Sağlık turizmine katkı sağlayacak
Kaderine terk edilmek üzere olan ve 15 milyon borcu bulunan İstanbul Cerrahi Hastanesi, yenilendi. Yaklaşık 2,5 yıl önce yola çıkan İstanbul Cerrahi Hastanesi CEO’su Prof. Dr. Ahmet Nuray Turhan ve ekibi, hastaneyi kendi ayakları üzerinde duran bir kurum haline getirdi. Prof. Dr. Turhan, hastanenin yeniden doğuş hikâyesiyle ilgili şu bilgileri verdi: “Hastanenin durumu içler acısıydı. Son üç yıl içinde hastanemize 60 milyon dolar yatırım yaptık. Bu zamana kadar yaptığımız yatırım 90 milyon dolara ulaştı. Bütün ekipmanlarımız modernize edildi, yatak kapasitemizi artırdık.”
Hastaneye yurt dışından birçok hasta geldiğine dikkat çeken Turhan, Bodrum’da yapmayı planladıkları hastane kompleksiyle sağlık turizmine de katkı sağlayacaklarını söyledi. Bodrum’daki yatırımın Türkiye’de tek olacağını belirten Turhan, “Hastane kompleksi rezidans, otel, rehabilitasyon merkezi ve fizik tedavi merkezi olacak.
Ayrıca burada bir kanser cerrahisi ve tedavileri enstitüsü kurmak istiyoruz. Hastalarımızın önemli bir kısmının yurt dışından gelmesini planlıyoruz” dedi.
Devletin de vergi avantajı gibi birtakım pozitif ayrıcalıklar sunmasını arzu ettiklerini dile getiren Turhan, “Bu yatırımlarla dünyadaki belirli potansiyelin üzerindeki insanları Türkiye’ye çekmek istiyoruz. Şu an için en az 200-250 milyon dolarlık bir yatırım olacağını düşünüyoruz. Bu yatırım duruma göre 500 milyon dolara da ulaşabilir” dedi.