Gazete Vatan Logo

Tatil olan iller 6 ocak 2020! Nerede okullar tatil edildi?

Yoğun kar yağışı ve soğuk hava nedeniyle, öğrenciler ve veliler okulların tatil edilip edilmediğini araştırıyor. Son dakika haberine göre Türkiye'nin birçok ilinde hissedilen soğuk hava ve kar yağışı okulların tatil olmasına neden oldu. İşte il il hangi okullar tatil edildi?

Tatil olan iller 6 ocak 2020! Nerede okullar tatil edildi?

Son dakika haberine göre, yurdun büyük bir kesiminde etkili olan soğuk hava ve yağış öğrenciler okulların tatil edilip edilmesinin sorulmasına neden oluyor. Meteoroloji'den açıklamalar gelmeye devam ediyor. Ankara'da geçen hafta etkili olan kar yağışının etkisini azaltırken, Eskişehir’de lapa lapa kar yağdı. Peki Türkiye'nin hangi illerinde okullar tatil edildi?

Doğu Anadolu, İç Anadolu ve diğer bölgelerdeki birçok ilde kar yağışı hafta başından itibaren etkili olacak. Marmara Bölgesinde gelen son dakika haberine göre İDO ve BUDO seferleri iptal edildi. Eskişehir, Kütahya ve Sivas'tan kar tatili haberleri geldi.

ESKİŞEHİR'DE OKULLAR TATİL OLACAK MI?

Eskişehir genelindeki resmi ve özel tüm okul ve kurumlarda, (okul öncesi, ilkokul, ortaokul, lise ve yaygın eğitim kurumları) eğitim öğretime bir gün süre ile ara verildi. Bu kapsamda, engelli ve hamile kamu personeli de bir gün süre ile idari izinli sayılacak.

KÜTAHYA MERKEZDE İSE SADECE TAŞIMA MERKEZİ OKULLAR TATİL

Kütahya Valiliğinden yapılan açıklamada ise gece saatlerinde başlayan yoğun kar yağışı ile tipinin kesintisiz sürdüğü ifade edildi. Açıklamada, "Merkez ilçe, Aslanapa ve Gediz ilçelerinde taşıma merkezi okullar; Şaphane, Hisarcık ve Çavdarhisar ilçelerinde tüm eğitim kurumları ile Emet ilçesindeki temel eğitim kurumlarında (anaokulu, ilkokul, ortaokul) eğitime bir gün ara verilmiştir." bilgisi paylaşıldı.

Haberin Devamı

SİVAS’IN İMRANLI İLÇESİNDE KAR TATİLİ

Sivas’ın İmranlı ilçesinde kar nedeniyle okullar bir gün tatil edildi. Sivas’ta İmranlı ilçesi Kaymakamlığı, etkili olan kar yağışı nedeniyle, kapalı köy yolları ve oluşabilecek buzlanma olayları dikkate alınarak okulları 6 Ocak Pazartesi günü 1 gün süre ile tatil etti. Bir günlük tatilin ilçe genelinde geçerli olduğu belirtildi.

SİNCİK’TE OKULLAR 1 GÜN TATİL EDİLDİ

Adıyaman’ın Sincik ilçesinde devam eden yoğun kar yağışı nedeniyle eğitime 1 gün ara verildi.

ÇELİKHAN İLÇESİNDE BAZI OKULLAR TATİL EDİLDİ

Adıyaman'ın Çelikhan ilçesinde alınan karar ile bazı okullar kar dolayısıyla tatil edildi.

Haberin Devamı

Çelikhan ilçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, bazı köy yollarının kar nedeniyle kapalı olasından dolayı taşıma merkezi olan Cumhuriyet Ortaokuku ve Askerhan İmam Hatip Ortaokulunda eğitime 1 gün ara verildi.

KONYA'DA DA EĞİTİME ARA VERİLDİ!

Konya’nın Derebucak ve Taşkent ilçelerinde olumsuz hava koşullarından dolayı eğitim öğretime 1 gün ara verildi.

Diğer yandan, Selçuklu ilçesine bağlı Tepekent, Başarakavak ve Sızma mahallelerinde de eğitime bir gün ara verildi.

BOZCAADA VE GÖKÇEADA'DA EĞİTİME BİR GÜN ARA VERİLDİ

Çanakkale'nin Bozcaada ve Gökçeada ilçelerinde devam eden fırtına nedeniyle ilk ve orta dereceli okullar bugün tatil edildi.

Bölgede dünden bu yana etkili olan ve saatteki hızı zaman zaman 100 kilometreye ulaşan fırtına dolayısıyla Gökçeada'daki bazı evlerin çatıları uçtu, kiremitleri yola savruldu.

Öğrencilerin bu tür olumsuzluklardan zarar görmemeleri amacıyla ilçedeki resmi ve özel ilk ve orta dereceli okullarda eğitime ara verildi.

Bozcaada'da da kuvvetli fırtına nedeniyle yaşanabilecek olumsuzlukların önüne geçilebilmesi için okulların bugün tatil edilmesi kararlaştırıldı.

Haberin Devamı

MANİSA'DA DA 15 OKULDA EĞİTİME ARA VERİLDİ

Manisa'nın Turgutlu ilçesinde dağ köylerinde devam eden kar yağışı okulların tatil olmasına neden oldu. Şehir merkezinde eğitim ve öğretim devam ederken yüksek kesimlerde bulunan 15 okulda eğitim ve öğretime ara verildiği açıklandı.

Manisa'nın Turgutlu ilçesinde dağ köylerinde devam eden kar yağışı okulların tatil olmasına neden oldu. Dağmarmara Köy grubundaki 6 okul, Baktırlı, Karaoluk, Sivrice, Dağyeni Köy, Ayvacık, Güney, Kayrak, Gökgedik, Yukarı Bozkır olmak üzere 15 okulda eğitim ve öğretime ara verildi.