Gazete Vatan Logo

25 Aralık hava durumu tatil haberleri | Okulları tatil olan iller! Hangi ilin hangi ilçesinde okullar tatil?

25 Aralık hava durumu tatil haberleri öğrenciler ve veliler tarafından yakından takip ediliyor. Kar yağışı ve kuvvetli sağanak yağışa bağlı olarak 25 Aralık’ta bazı okullar tatil edildi. 25 Aralık okulların tatil edildiği iller araştırılıyor. İşte okulları tatil olan iller

25 Aralık hava durumu tatil haberleri | Okulları tatil olan iller! Hangi ilin hangi ilçesinde okullar tatil?

Meteorolojiden gelen uyarılar ve hava muhalefetine bağlı aksaklıklar nedeniyle 25 Aralık’ta bazı okullar tatil edildi. 25 Aralık’ta hangi illerde okullar tatil konusu yoğun bir şekilde araştırılıyor. Olumsuz hava şartları devam edecek mi? Bugün hangi illerde okullar tatil ediliyor konusunu veli ve öğrenciler yoğun bir şekilde araştırıyor. Peki, Hatay ve Kayseri’de okullar bugün tatil mi? 25 Aralık okulların tatil edildiği iller…

TATİL OLAN İLLER

Hatay

Hatay‘ın Samandağ ilçesinde, etkili olan kuvvetli sağanak nedeniyle iki okulda eğitime bugün ara verildi. Samandağ Kaymakamlığı internet sitesinde yer alan açıklamaya göre, ilçedeki Tekebaşı Eczacı Maruf Cilli Anadolu Lisesi ile Tekebaşı Anaokulu’nda aşırı yağışlardan dolayı bugün eğitime ara verildi.

Kayseri

Kayseri’de etkili olan kar yağışı nedeniyle Sarız ve Yahyalı ilçesinde taşımalı eğitime bir gün ara verildi.

Adana

Adana’da dün gün boyu etkisini gösteren sağanak nedeniyle merkez ilçeler Seyhan, Çukurova, Sarıçam ve Yüreğir’de eğitim ve öğretime bugün (çarşamba) için 1 gün daha ara verildi.

Haberin Devamı

Dört ilçenin ardından Tufanbeyli’den de tatil haberi geldi. Olumsuz hava koşulları nedeniyle Tufanbeyli’de okullarda eğitime ara verildi.

Kahramanmaraş

Kahramanmaraş’ta, etkili olan yoğun kar nedeniyle Kahramanmaraş-Göksun karayolu ulaşıma kapandı. Göksun ilçesinde yarın okullar bir gün süreyle tatil edildi.

Doğu'da dört il için kar ve fırtına uyarısı

Meteoroloji 14. Bölge Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, bölge genelinde havanın parçalı ve çok bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Bölge genelinde hava sıcaklığı mevsim normallerinde seyredecek.

Rüzgarın genellikle güney ve güneydoğu yönlerden orta, kuvvetli, yer yer fırtına şeklinde (saatte 50-70 kilometre) eseceği bekleniyor.

İl merkezleri için günün en yüksek sıcaklıklarının ise Van'da 6, Hakkari'de 4, Bitlis'te 5 ve Muş'ta 7 derece olması tahmin ediliyor.

Açıklamada ayrıca bölge genelinde öğle saatlerinden itibaren karla karışık yağmur, yüksek kesimlerde karla birlikte güney ve güneydoğudan kuvvetli rüzgar ile fırtına beklendiğinden, ulaşımda aksamalar, soba ve doğal gaz kaynaklı zehirlenmeler, ağaç ve direk devrilmesi, çatı uçması gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması istendi.

Haberin Devamı

Adana sele teslim oldu

Adana'da, pazartesi günü saat 21.00 sıralarında başlayan ve etkisini arttırarak devam eden kuvvetli yağış, hayatı felç etti. Gece boyunca da etkili olan yağış nedeniyle birçok cadde ve sokak su altında kaldı. Kozan Caddesi göle döndü, evlerinde mahsur kalanlar botlarla kurtarıldı. Ege Bağatur ve Mustafa Kemal Paşa bulvarlarının kesiştiği kavşaktaki köprünün asfaltında çökme meydana geldi. Su baskınının da bulunduğu kavşak, trafiğe kapatıldı. Sele teslim olan Levent Mahallesi'nde araçlar su içinde kaldı. Bazı kamu bina ve hastanelerin bodrum katlarını da su bastı.

Başta Adana Büyükşehir Belediyesi ile ilçe belediyeleri ve AFAD ekipleri, gece boyunca mahsur kalanları kurtarma çalışması yaparken, sel sularını da tahliye etmeye çalıştı.