Gazete Vatan Logo

Tataristan'da okulda silahlı saldırı: Çok sayıda ölü var...

Rusya'ya bağlı Tataristan Cumhuriyeti'nin başkenti Kazan'da okulda çıkan silahlı çatışmada ilk belirlemelere göre, 11 kişi hayatını kaybetti.

Tataristan'da okulda silahlı saldırı: Çok sayıda ölü var...

Rusya’ya bağlı Tataristan’ın başkenti Kazan’da kimliği bilinmeyen kişilerce ateş açılan bir okulun içinde patlama meydana geldi. Olayda ilk belirlemelere göre bir öğretmen ve altı öğrenci hayatını kaybetti, yaralananların da olduğu aktarıldı. Reuters'ın haberine göre, saldırgan gözaltına alındı.

Olay yerine güvenlik güçleri sevk edildi. Polisin operasyon düzenlediği okuldan öğrencilerin tahliyesi sürüyor.Tataristan lideri Rüstem Minnihanov, saldırıda 7 kişinin hayatını kaybettiğini, 16 kişinin de yaralandığını açıkladı: "8. sınıf öğrencisi 7 çocuğu kaybettik. 4’ü erkek, 3’ü kız çocuğu. Üçüncü katta öldüler. 16 kişi şu an hastanede, bunlardan 12’si çocuk 4’ü yetişkin."

Tutuklanan saldırganı 'terörist' olarak nitelendiren ve "Çok üzgünüz" diyen Minnihanov, saldırganın 19 yaşında olduğunu ve üzerine ruhsatlı tabanca bulunduğunu, başka suç ortağı olup olmadığının henüz tespit edilmediğini söyledi.Tataristan İçişleri Bakanlığı’ndan gelen açıklamaya göre, saldırının ardından ülkede terörle mücadele düzeni getirildi.

Haberin Devamı

Öte yandan bölgeden görüntüler paylaşan bazı sosyal medya hesapları okulda silahlı saldırı dışında bir de patlama yaşandı. Okulun içinde çekilen video görüntülerinde patlamadan sonra gerçekleşen hasar görünüyor.

Saldırgan...

OKULDA 820 KİŞİ VARDI

Yerel medya, saldırının gerçekleştiği okulda, 52'si öğretmen, 70'i okul çalışanı ve 714 öğrenci olmak üzere yaklaşık 820 kişinin bulunduğunu aktardı. Saldırıda 32 yaralanın hastaneye kaldırıldığı ifade edildi.