Gazete Vatan Logo

Taşınma kavgası kanlı bitti!

KASTAMONU’da, eşi Mustafa Özbay’ı tabanca ile öldürdüğü iddiasıyla tutuklu yargılanan 29 yaşındaki Nurgül Ertürk Özbay, "Köyden şehire taşınmamızı istiyordu. Tartıştık. Boynumdan tutunca belindeki tabancayı aldım ve ateş ettim" dedi.

Olay, 1 Ağustos 2013’te ilçeye bağlı Bekdemirekşi Köyü’nde meydana geldi. Nurgül Ertürk Özbay, tartışma sırasında eşi Mustafa Özbay’ı ruhsatsız tabanca ile ateş ederek öldürdü. Tutuklanan Nurgül Ertürk Özbay, Kastamonu Ağır Ceza Mahkemesi’nde ömür boyu hapis cezası istemiyle hakim karşısına çıktı. Duruşmada, Nurgül Ertürk Özbay’a yardım ettikleri iddiasıyla tutuksuz yargılanan babası Hüseyin, annesi İsmet ve halası İsmet Ertürk de hazır bulundu.

Nurgül Ertürk Özbay, köyden şehir merkezine taşınmak isteyen eşiyle bu yüzden tartıştıklarını belirterek, "Ben taşınmak istemiyordum. Tartıştık. Eşim bana şiddet uyguladı. Zaten geçinemiyorduk. Boynumdan tutunca belindaki tabancayı aldım ve bir iki el ateş ettim. Ne yaptığımın farkında değildim. Pişmanım" diye ifade verdi. Diğer sanıklar ise suçlamayı kabul etmedi.

Haberin Devamı

Mahkeme heyeti, cezaevinde 2 yaşındaki kızı ile birlikte kalan sanık Nurgül Ertürk Özbay’ın tutukluluğunun devamına ve olay yerinde keşif yapılmasına karar vererek duruşmayı erteledi.